Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Splácím dluh přátelům

Vydavatelství Guerilla Records (guerilla.cz) vstupuje do sedmého ročníku existence a vydává nahrávku Milana Knížáka s pořadovým číslem 50. Vladimír Drápal mluvil s LN o labelu, Knížákovi i o „undergroundu“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr. Otto

14. 4. 2008 10:33
JE MNOHO TĚCH, KTEŘÍ MLUVÍ

Buďte pozdraven, Herr Lábus, vážený purkrabí lounský.

Je mnoho těch, kteří mluví, mluví a sami h... dělají. A když už dělají, tak jen pro sebe. Nejradikálnější a nejmoudřejší soudy zpravidla vynášejí ti, co sami nejsou schopní nic zralizovat, ale zato dobře vědí, jak by to mělo jedině být a co je správné. Tak se, příteli, nenech otrávit bučením moudrých volů. 

Je vskutku nemnoho těch, kteří by byli ochotní dát svůj čas a úsilí nečemu, co jim nepřinese ani prachy ani prospěch. A tak je fajn, zejména v dnešní době, potkávat ještě stále lidi, kteří kvůli ani jedný z těhle věcí nepřestali věřit ve věci podstatné. Těch lidí není mnoho, protože stát si za svým názorem se dnes už moc nenosí. A tudíž je mi ctí vydávat na tvém labelu. Vydavatelství Guerilla je vzácná výjimka mezi oficiálními vydavateli a co bylo v rozhovoru řečeno o základech a smyslu vydavatelství mohu do písmene potvrdit. A v dnešní době je až neuvěřitelné, že něco takového, jako je vydavatelství, může stát na přátelství místo na prachách. A právě to je důvod, proč se Guerilla stala vlajkovou lodí nezávislé a undergroundové scény v Čechách.

Padesátku už jsi oslavil, tak vzhůru pod zem, když ne ke hvězdám!!!

Adios a zůstaň tím, kým jsi!!!               Otto Kunnert / BBP

0 0
možnosti

Jan Puš

12. 4. 2008 22:00
No vida

Na vyprahlých pláních Postkomunistického, postmoderního Česka bývá smutno. Post toho všeho omne androšík triste est!

Však na těchto vyprahlých pláních stále kvete podivyhodná květina Guerilla, přinášející na svých cédé nosičích radost, optimizmus a dobrou pohodu do našich vil, holobytů a psích bud.

Lahodné tóny se linou a i, jak dokazuje foto, takový morous jako pan Václav K. se usmívá jako šťastné dítě, Milan K. září pokorou... no, prostě Guerilla čaruje!

Ó díky Kramérie dnešních dnů, již spoříme korunku ke korunce na další klenoty z podzemí.

F ouctě, haf haf - Dag

0 0
možnosti

Dědek

10. 4. 2008 18:06
Nenech se odradit

Lábus nenech se odradit od své práce, které rozumíš a děláš ji dobře. Na keci nedej, známe jaké to v té době bylo.

0 0
možnosti

Palmáč

10. 4. 2008 16:30
Knížák může být čímkoliv.

Věřím tomu, že ještě zmíní svůj zásadní podíl v Národním obrození i svůj nenaplněný homosexuální vztah  s Františkem Palackým.

0 0
možnosti

to jo

10. 4. 2008 18:04
Re: Knížák může být čímkoliv.

je to mazaný hochštapler, podobně jako ten čunek:-DRv!!

0 0
možnosti

Vanek

10. 4. 2008 1:00
Underground a Klaus?

Hezka fotka na zblbnuti nactiletych. Bezte do p....

http://www.geocities.com/gvanek2000/vanek.html" target="_blank" rel="nofollow">Jak jsem prisel k Charte 77

0 0
možnosti

TK

12. 4. 2008 16:15
Re: Underground a Klaus?

Není nad to, když někdo reaguje na něco, o čem nic neví. Ale co chtít od člověka, kterej má na svým webu odkaz na "Rosťu" Hedvíčka, snad největší kreaturu a zoufalýho demagoga, kterej existuje a ve srovnání s jehož názory je snad i naše současná politická "reprezentace" zlatá....

0 0
možnosti

IDOL FAKTOROVI

9. 4. 2008 18:52
Z ARCHIVŮ

JMENUJE SE PLNÝM JMÉNEM KAREL SERGEJ BIDLO. JEHO OTEC SE JMENOVAL DO R. 1948 SERGEJ VALENTYJ BAGOR - POCHÁZEL Z  ŽUPY SZABOLCZ JIŽNĚ OD UHU /ČÁST PŘEDVÁLEČNÉ ČSR/ - KOMOUŠ JAK STEHNO. PO VÍTĚZNÝM ÚNORU, KDY ŘÁDIL UŽ V ÚSTÍ NAD LABEM - POČEŠTIL SI RODNÝ PŘÍJMENÍ BAGOR /RUSKY "BIDLO"/, PROTOŽE MU HO LIDI POCHOPITELNĚ S POTĚŠENÍM KOMOLILI ZÁMĚNOU PRVNÍHO PÍSMENA ZA "M"!!V 1952 SE MU SE ZULAJKOU DŽUGMALOVOU Z ČOLPON - ATY Z KYRGYSTÁNU, SE KTEROU SE POZNAL V 1945 V ŽILINĚ, NARODIL KLUK KAREL BIDLO - TENHLE NÁŠ ZDEJŠÍ AGRESIVNÍ PRIMITIV!! 

PS ..... KAREL BIDLO - ZA HUSÁKA PRÁSKAČ STB "VARLÁTKO" ALIAS ÚDEČEK", JE DNES UŽ PRDUCH /V INVALIDNÍM NA HLAVU A MOČOVÉ CESTY/ A ŽIJE HLAVNĚ Z PODPORY A DŮCHODU OD DRÁHY, KDE PŮSOBIL JAKO ŽELEZNIČNÍ BEZPEČÁK A JAKO KOMOUŠ I ŠÉFOVAL - DOHLÍŽEL NA UKLÍZEČKY VAGÓNŮ /S JEDNOU SE OŽENIL - MARGITA CZOBOLYOVÁ/!!Rv:-)

0 0
možnosti

IDOL

10. 4. 2008 3:38
Re: Z ARCHIVŮ

KAREL BIDLO, PO OTCI SERGEJ, PŘI VYSTUPŇOVÁNÍ HUSÁKOVA NORMALIZAČNÍHO ÚTLAKU, VYSTUDOVAL ŽELEZNIČÁŘSKOU POLICEJNÍ AKADEMII V ŽILINĚ!!

PS ...... ABSOLVOVAL JAKO ŽELEZNIČNÍ STRÁŽMISTR 7. LISTOPADU 1977. SLAVNOSTNÍ JMENOVÁNÍ ABSOLVENTŮ PROBĚHLO V RÁMCI OSLAV 60. VÝROČÍ VŘSR V BUDOVĚ ŽILINSKÉ KSČ  ZA ÚČASTI VELENÍ MÍSTNÍ SOVĚTSKÉ VOJENSKÉ POSÁDKY!! KAREL SERGEJ BIDLO S OTCEM A MATKOU, TEHDY SE SOVĚTSKÝMI DŮSTOJNÍKY PILI, ZPÍVALI A TANCOVALI AŽ DO POLEDNÍCH HODIN DNE 8.11.!!Rv:-)

0 0
možnosti

FAKTOR IDOLOVI

9. 4. 2008 18:48
Z ARCHIVŮ

Z ARCHIVU ÚSTECKÉ KRAJSKÉ SPRÁVY STB - ZE SPISU "BIDLO":

Žadatel: vojín Karel Bidlo, nar. 1952  Věc: Přihláška do informátorské služby STB.  Datum: 7. 11. 1971 "....... Chtěl bych poskytovat informace o mládencích ve vojenské službě nejen tzv. kontrášům i když jsem ještě na vojně, ale dnes bych chtěl poskytovat informace taky vám. Někteří neuvědomělí vojáci si se mnou chtěly vyřizovat účty pomocí najatých násilníků a když na to nesehnaly peníze, tak požadovaly alespoň abich dostal tzv. deku, což je porušením vojenského řádu! Nejsem žádný chudák paskřivec na těle i na duchu a nezplodil mně věčně ožralý syfilitik, níbrž můj soudruh otec je členem KSČ a pomocníkem SNB u nás v Ústí - Střekově. Moje mamka je známá žilinská komunistická aktivistka a ne špinavá smradlavá prostitutka, jak o ní hovoří někteří nepřátelé našeho socialistického zřýzení......"

Ústí nad Labem, 26.3.2008

Z správnost zodpovídá: Mgr. Marta S. /počítačový přepis z Bidlova rukopisu je autentický - včetně gramatických chyb/. 

0 0
možnosti

Rico

9. 4. 2008 13:40
UDĚLENÝ UNDERGROUNDOVÝ PŮVOD

Jasně: „Šoubyznys“ na nás nečeká s otevřenou náručí a jsme stále „životem i dílem“ na periferii masového (i „akademického“) vkusu“. Politik, ředitel všeho druhu Knížák: „přímý, odvážný a múzický člověk, vizionář, milý chlapík.“ Bravo! „A po Guerille – a jejích umělcích – zůstává i nesmazatelná stopa v poli věčnosti. Co víc si lze přát?“ Co si přát, aby těmto pokrytcům skutečně někdo ze skutečného androše dál pár facek.

0 0
možnosti