Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Starr a McCartney představili novou videohru o Beatles

Kultura

  15:36
LOS ANGELES - Poslední dva členové legendární britské kapely Beatles, Paul McCartney a Ringo Starr, se v krátké době objevili znovu společně na pódiu. Tentokrát to však bylo při prvním veřejném uvedení videohry The Beatles Rock Band v Los Angeles.

Videohra The Beatles: Rock Band foto: Kevork Djansezian/Getty ImagesAFP

Její premiéry se zúčastnily i vdovy po zemřelých "broucích" Yoko Ono a Olivia Harrisonová. Hra ve stylu karaoke pro konzole Xbox 360, PlayStation 3 a Wii nabídne uživatelům možnost zahrát si 45 písní slavné liverpoolské čtveřice pomocí upravených ovladačů, které představující kytaru, basovou kytaru a bubny.

Na trhu se objeví letos 9. září, od kdy bude možné si stáhnout i bonusovou skladbu All You Need Is Love. Výtěžek z tohoto hitu podle společnosti Microsoft poputuje na konto humanitární organizace Lékaři bez hranic.

"Ta hra je dobrá, grafika je velmi dobrá a my jsme byli skvělí," zhodnotil produkt při pondělní premiéře bubeník Ringo Starr. Nadchla i McCartneyho. "Milujeme tuhle hru, je fantastická," prohlásil podle serveru BBC News. Internetové stránky britské zpravodajské stanice připomněly, že je to vůbec poprvé, kdy Beatles dali licenci na svou hudbu nějaké  třetí straně.

Strefit se do hudby
Nová hra zavede uživatele do různých prostředí, kde Beatles v dobách své největší slávy koncertovali, včetně klubu Cavern v Liverpoolu a newyorského stadionu Shea. Hráče provede celou jejich kariérou od počátků v raných 60. letech až po jejich poslední společné vystoupení na střeše jednoho z londýnských domů v roce 1969.

Princip hry podle BBC News spočívá v tom, že se hráči musejí strefit do hudby na obrazovce. Pokud se jim to opakovaně nepodaří, fanoušci je vypískají z pódia. V 3D podobě v ní vystupují všichni členové stále populární skupiny v nejrůznějších kostýmech. "Kdo by si pomyslel, že skončíme jako androidi," komentoval to McCartney.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...