Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Štědrý den na televizních obrazovkách. Přinášíme tipy, na co se těšit

Kultura

  5:00
PRAHA - Televizní stanice se jako každý rok na Vánoce předhánějí v tom, kdo nabídne lepší zábavu. Čím lákají letos? Server Lidovky.cz vám přináší pět tipů na vánoční filmovou pohodu.

Komedie Sám doma (1990). foto: Reprofoto

Anděl na horách
9:30, Nova

Revizor Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se už podruhé vydává na podnikovou dovolenou, tentokrát až do Tater. Jenže následuje střet s mladou generací.  Anděl se tam setká s Věrou, která je podle všeho snoubenkou jeho syna, a dívčino chování ho značně pohoršuje.
Proč sledovat: vánoční klasika.

Trollové 
12:05, Prima

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli...
Proč sledovat: rozkošná pohádka pro děti s úvodní písní, jež nedostanete z hlavy. 

Nevěsta na útěku
17:35, Prima Max

Maggie třikrát uteče svým ženichům od oltáře a z jejího příběhu se stane novinový hit. Ike Graham je totiž novinář, který z vyslechnuté hospodské informace napíše atraktivní článek, kterým se chce dostat znovu do přízně redakce. Co když ale Graham objektu svého novinářského zájmu sám propadne?
Proč sledovat: romantiky není příliš ani na Vánoce.


O vánoční hvězdě
19:00, ČT1

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brillová), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Pak se do toho zamíchají hvězdy a bude z toho jedna velká patálie! Je to ale pohádka, takže konec dobrý, všechno dobré. 
Proč sledovat: hlavní pohádka České televize je každoročně velká událost. 


Sám doma 
20:00, Prima

„Zapomněli jsme na Kevina!“ Kdo by neznal klasiku? Chlapec Kevin McCallister bude mít plné ruce práce, aby uhájil rodinné sídlo před dvěma zloději. Ještě že je to hlava mazaná a přichystá zločincům pořádné přivítání!
Proč sledovat: Nesmrtelný film režiséra Chrise Columbuse vždy obsazuje první příčky v žebříčku nejoblíbenějších vánočních filmů.

RoboCop
1:30, Prima Max

Neúnavný policista (Peter Weller) nelítostně zasahuje proti jakékoliv kriminalitě kolem sebe. Vědci a lékaři ho sestavili jako neporazitelného kyborga RoboCopa, který bojuje proti zločinu. Odolný vůči střelám a bombám, vyzbrojený těmi nejmodernějšími zbraněmi si RoboCop rychle získává jméno v ulicích Detroitu plných násilí. Ale navzdory novému drsnému zevnějšku se RoboCop uvnitř trápí, útržky vzpomínek z dřívějšího života a živě si vybavuje hrůzy své vlastní smrti rukama brutálních zabijáků. Nechce jen spravedlnost, ale také pomstu!
Proč sledovat: ideální pro ty, kteří mají vánoční atmosféry dost.

Autor: