Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Steven Spielberg to zkusí s netradičním hororem. Seriál Po setmění půjde sledovat jen v noci

Kultura

  17:00
LOS ANGELES - Chystaný horor Po setmění (After Dark) bude speciální. Diváci si ho pustí jen na mobilní platformě, která si přes internet ověří, že se v jejich regionu skutečně již setmělo. Jinak nepůjde seriál přehrát.

Režisér Steven Spielberg na udělování Oscarů. foto: ČTK/AP

Tvůrce

Za Quibi stojí producent Jeffrey Katzenberg. Ten produkoval hlavně animované filmy studia Disney jako Krásku a zvíře (1991) nebo Lvího krále (1994). 

Chystaná platforma Quibi je zajímavým, ale velmi riskantním projektem. Půjde o obdobu streamovacích gigantů jako je Netflix nebo Amazon Prime, ale striktně jen pro mobilní telefony. Právě ale toto zaměření na „chytré krabičky“, které každý nosí v kapse, umožní Quibi po svém spuštění 4. dubna 2020 nabídnout zákazníkům něco extra. 

První vlaštovkou by měl být i hororový seriál přímo od režiséra Stevena Spielberga (Jurský park, Schindlerův seznam). Platforma bude u seriálu sama odpočítávat, kolik minut zbývá do setmění. To vše díky GPS lokaci místa, odkud se divák připojí. Bude to zajímavá hříčka, nebo spíše obtěžující prvek, který potenciální diváky Quibi odradí? 

Režisér Steven Spielberg na speciální konferenci Applu představuje novou Apple...
Hlavní hrdina Wade (Tye Taylor) touží najít poklad, který by z něj učinil...

Samotný seriál nebude dlouhý. Bude servírován v malých, maximálně desetiminutových kapitolách. Ostatně, taková by měla být celá produkce Quibi a odtud se také odvíjí název platformy - Quibi jako zkratka z anglického „quick bites“ (rychlé kousky, jednohubky).

Obchodní záměr Quibi je zcela jasný. Platforma chce přilákat hlavně mladé uživatele, kteří na mobilních telefonech tráví hodně času, a nabídnout jim rychle stravitelné „miniseriály“. Noví uživatelé si ji budou moci na dva týdny vyzkoušet zdarma a pak bude fungovat na bázi měsíčního předplatného stejně jako Netflix nebo Amazon Prime. Podle oficiální zprávy plánuje Quibi vypustit zhruba 7 tisíc epizod různých projektů ročně. Není ale zatím známo, jestli se platforma dostane do České republiky. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč