Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sobotní Sting je vyprodaný. Vrátí se v červnu

Kultura

  15:15
PRAHA - Britský zpěvák a skladatel Sting přidává další koncert v Česku. V rámci oslav 25. výročí sólové kariéry vystoupí v Praze nejen tuto sobotu v Kongresovém centru, ale také 25. června v O2 areně.

Sting přidává další koncert v Česku foto: Reprofoto

Skladatel, zpěvák, autor, herec a aktivista Sting zahájil evropské turné 5. února v Newcastlu. Na koncertní šňůře ho doprovázejí kytaristé Dominic a Rufus Millerové, bubeník Vinnie Colaiuta, hráč na elektrické housle Peter Tickell a vokalistka Jo Lawryová.

Do Česka se Sting chystá už tento týden - v sobotu 18. února zazpívá v Kongresovém centru. Koncert byl beznadějně vyprodán už počátkem prosince. "Na základě velkého fanouškovského zájmu se Sting rozhodl letos navštívit Prahu ještě jednou - komorní prostory Kongresového centra tentokrát vystřídá O2 arena," uvedl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Sting

Šedesátiletý hudebník, vlastním jménem Gordon Sumner, stál nejprve v roce 1977 u zrodu slavné kapely Police, první sólové album vydal o osm let později. Za svou kariéru prodal téměř 100 miliónů alb jako sólový umělec a získal deset cen Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a tři nominace na Oscara. V Česku již vystoupil šestkrát, naposledy předloni v pražské O2 areně, kde zahrál své hity v orchestrální úpravě.

Vstupenky na červnový koncert budou v předprodeji od 17. února. Internetové rezervace se spustí o den později. Členové fan klubu Sting.com mají možnost koupit si lístky přednostně 14. a 15. února. Předprodej pro členy klubu Live Nation začne 16. února.

Autor: