Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Sto zvířat prožívají noční pražský rej v podobě loutek

Kultura

  14:12
Populární skupina Sto zvířat přichází s druhým videoklipem k novému albu Ministerstvo mýho nitra. Obrazové ztvárnění písničky Pět ráno si vzal na starost renomovaný režisér Tomáš Krejčí. Portál Lidovky.cz uvádí videoklip v premiéře.

Sto zvířat foto: MAFRA - Michal Klíma

Hlavní roli ve videoklipu hrají loutky zpěváků Jany Jelínkové a Jana Kaliny. Jednoduchý, ale nosný příběh se odehrává jedné noci, kdy se oba protagonisté změní v loutky a zažívají celonoční velkoměstský rej z pozice marionet. Vše se odehrává na známých pražských „profláklých“ nočních místech - v Rock café, U Vystřelenýho Oka, na Náplavce, v ranním metru a jinde.

Bizarnost celého klipu spočívá v příběhu viděném optikou padesáticentimetrových loutek v reálném městě, uprostřed živých lidí. Barová židle, tramvajová sedačka, eskalátor - vše je najednou problém.

Sto zvířat se po sérii studentských Majálesů chystá na festivalovou sezónu, která kapele přináší více než třicet festivalů. Z těch největších jmenujme například Sázavafest, Trnkobraní, Rock for People Český Brod, Mighty Sounds nebo Trutnoff Open Air.

Na podzim bude Sto zvířat pokračovat v úspěšném klubovém turné, na němž přehrává kompletně aktuální album Ministerstvo mýho nitra, které vyšlo na konci loňského roku. V repertoáru pochopitelně nebudou chybět ani osvědčené hity jako Škola, Nikdy nic nebylo, Nejkratší cesta nebo Dáma s čápem.

Autor: