Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Student proti Knížákovi: v galerii se strhla honička

Vraťte se! Stůjte! Varovné výkřiky se ve středu odpoledne ozývaly Veletržním palácem v Praze. Před ochrankou ale neprchali zloději, nýbrž student Vojtěch Stoklasa. Rázným způsobem se rozhodl protestovat proti vybírání vstupného od studentů v Národní galerii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Balcar

8. 5. 2011 16:01
Cílem Milana Knížáka je zrušit vstupné do NG úplně

vzhledem k dlouholetému působení pana Knížáka v čele NG můžeme s klidem konstatovat, že se mu tohoto cíle nepodařilo dosáhnout.

0 0
možnosti

L. Papazian, Ing.

6. 5. 2011 14:26
Tentokrát je v tom Knížák nevinně!

Chybný prohnilý Čechystán ale rozdává karty, podle kterých se zde žije a pracuje. Fetiš nízkých firemních daní, fetiš nízkých mezd, kdy máme nejlevnější pracovní sílu široko daleko přináší chronický nedostatek do veřejného prostoru, k tomu korupce, nesystémová řešení, kde můžeme bojovat o Nobelovu cenu, jak to udělat jen tak na oko..., kam se hrabou Potěmkinovy vesnice, my budujeme takto celý náš stát a města! Pokud je student sociálně slabý, může obdržet sociální stipendium, případně může jít žebrat, svoboda mu to umožňuje. Vzdělání v této zemi neomezených možností je jen pro bohaté, stejně do zemi montáren je vzdělání jen na škodu, zbytečně prodražuje pracovní sílu a pak musíme dovážet otroky (agentúrní zaměstnance) z dovozu. Proč podporovat naše studenty, když umělci z Ruska, Ukrajiny, Arménie či Moldavska je tady hafo a jsou "zadarmo"? Země bez koncepce, bez cíle přináší své plody. Prostě báječná léta s Klausem a ODS s růží v zádech má své plody! A studenti, kteří přesvědčovali tu svou bábu a dědka, aby volili pravou rukou vlastně levici (ODS) mají co si přáli. Vstup zdarma byl zrušen, protože prý státní rozpočet to nedovoluje. Ale obchodům s Omnipolem to neškodí..., vystavíme si aspoň španělská vojenská letadla, můžeme si podle nich malovat náš hrob.

0 0
možnosti

J. Novak

5. 5. 2011 17:55
Vstup zdarma

Vstup zdarma býval do galerií, muzeí kdysi pro studenty příslušných oborů za minulého režimu opravdu zdarma. Jsem toho pamětníkem.

0 0
možnosti

P. Zeman

6. 5. 2011 13:39
Re: Vstup zdarma

To je možná pravda. Já si zase pamatuju, že třeba vycestovat do kapitalistické ciziny třeba za studiem bylo prakticky nemožné.

0 0
možnosti

O. Zuckerová

5. 5. 2011 17:47
Proč by měly být některé skupiny zvýhodněné?

Odpověď: Protože jde o skupiny sociálně znevýhodněné - což jsou studenti, invalidé, důchodci. 3 skupiny, u kterých lze sociální příslušnost prokázat. Vstupné do galerií, divadel, kin, je pro ně prohibitivně drahé. Přitom nelze říci, že by kulturní instituce utrpěla nějakou ohromnou škodu, kdyby poskytla slevy. Na uměleckou výstavu či koncert slavného houslisty se určitě nepohrnou davy jako na hokej, a že by  ti chudí síně zasmradili, poťapali mužickými láptěmi nebo vydýchali vzduch těm zámožnějším, snad nehrozí. "Ti nahoře" si holt neumějí představit, že by někomu byla kultura něčím jiným než třešničkou na dortu, která tam může nebo nemusí být!! 

0 0
možnosti

L. Foltýnek

5. 5. 2011 9:22
strašné prachy

Zajímalo by mě, jestli je pan student nekuřák a abstinent. 70 Kč, to jsou dvě piva nebo krabička cigaret.

0 0
možnosti

R. Nový

4. 5. 2011 23:05
opravdu nevím co v národní galerii je a na internetu není.

Internet mají ve škole zadarmo.

0 0
možnosti

K. jiří

4. 5. 2011 20:04
Všem stejně.

Studenti technických oborů by také chtěli chodit do technického muzea zdarma.Stoklasa se chce jenom dívat,co by šlo okopírovat.

0 0
možnosti

J. Vargulič

4. 5. 2011 18:57
Zneškodnit..

Zneškodnit všechny zájemce o umění, zvláště ty mladé a nemajetné..Jsou to příští rozvratníci..Svázat jim ruce, aby nekreslili..Vykreslíme jim to sami..

0 0
možnosti

R. Tesařík

4. 5. 2011 21:40
Re: Zneškodnit..

co to melete?

0 0
možnosti

R. Buršík

4. 5. 2011 18:52
dobrá recese

platíme mu studia, jako stát a možná když dostuduje budeme platit jho návrh kurniku na zahradu a šílené prachy! ukaž Index!!!!

0 0
možnosti

R. Tichý

4. 5. 2011 17:41
Chudý student

Ať si odpustí v hospodě pivo, v čajovně čaj a bude mít na vstup.

0 0
možnosti