Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Svatozář i krvavé výjevy. Schwarzenberský palác návštěvníkům představuje Staré mistry

Po Salmovském paláci na pražských Hradčanech ožívá i ten vedlejší, Schwarzenberský. Národní galerie v něm dnes otevírá novou stálou expozici Staří mistři. Kromě důležitých děl české a evropské renesance a baroka nabízí také architekturu Josefa Pleskota a grafický design Studia Najbrt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Pane redaktore, rict, ze se neda rozlisit, zda jsou Rubensovy obrazy namalovane pro prazsky kostel sv. Tomase ceske nebo vlamske je nesmysl. Namaloval je jeden z nejvetsich vlamskych maliru, namaloval je pochopitelne ve sve dilne ve Flandrech (tj. Nizozemi), byla to jen objednavka do Cech. To by pulka jeho del byla spanelska, italska, bavorska atd. Snazte se, prosim, informovat ctenare nejen poutave ale i vecne spravne.

0 0
možnosti
VV

V31í38t 36V96l81n77a29s

10. 11. 2019 22:12

Pane redaktore, paní Kubíková je možná až příliš decentní, což ji šlechtí. Pokud např. nazýváte malíře El Greca "Španělem", chápu, že Vám může jméno Dómenikos Théotokopulos připadat jako typicky kastilské, ale skutečnost, že "El Greco" znamená v kastilštině "Řek" je poměrně nabíledni. Nechcete prosím příště psát o něčem jednodušším? Nerad bych se utvrdil v (samozřejmě nepravdivém) stereotypu prezidenta Zemana o inteligenci českého novinářstva jako celku.

0 0
možnosti