Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

‚Svazoval mě a znásilňoval.' Nejméně pět žen nařklo hudebníka Marilyna Mansona ze zneužívání

Kultura

  13:02
LOS ANGELES - Herečka Evan Rachel Woodová, kterou proslavil seriál Westworld, tvrdí, že ji Marilyn Manson během jejich tříletého vztahu psychicky a fyzicky týral. K nařčením se dále přidaly nejméně čtyři další ženy s podobnými příběhy.

Marilyn Manson podepisuje divákům jejich kytary. foto: Reuters

Woodová Mansona označila za násilníka v příspěvku na sociální síti Instagram. „Jeho jméno bylo Brian Warner, ale po světě je znám jako Marilyn Manson,“ začíná příspěvek. 

Na předávání cen Golden Gods awards dorazili i Marilyn Manson s Alice Cooperem.
Na předávání cen Golden Gods awards dorazili i Marilyn Manson s Alice Cooperem.

„Začal mě obtěžovat v době, kdy jsem ještě byla teenagerka. Pak mě celé roky zneužíval. Vymýval mi mozek. Zcela mě vmanipuloval do podřízené role,“ napsala herečka.

„Už mám dost života ve strachu z odplaty, urážek a vydírání. Jsem tu, abych veřejnosti odhalila tohoto nebezpečného muže a varovala před ním všechny společnosti, které by s ním chtěly spolupracovat. Stojím i za jeho dalšími obětmi, které teď již nebudou mlčet,“ dodává. 

Evan Rachel Woodová v seriálu Westworld

Manson všechna nařčení odmítá. Tvrdí, že jde o děsivě pokroucený výklad skutečnosti. „Všechny mé intimní vztahy byly založené na oboustranném souhlasu s podobně smýšlejícími partnerkami. Je to pravda nezávisle na tom, co nyní někteří z nějakých důvodů tvrdí,“ odpověděl Manson ve vlastním instagramovém příspěvku.

Kontroverzní hudebník se s herečkou dal dohromady v roce 2007. V roce 2010 se zasnoubili a o rok později se místo svatby rozešli. Woodsová již dříve prohlašovala, že se stala obětí domácího násilí a zneužívání. Nikdy předtím ale nikoho konkrétního nejmenovala.

Svazoval a znásilňoval

Na výzvu Woodsové zareagovaly zatím čtyři ženy s obdobnými svědectvími. Ashley Waltersová pracovala jako Mansonova osobní asistentka. Tvrdí, že se zpěvák často uchyloval k násilí a házel po ní předměty. Měl ji také opakovaně nabízet sexuální služby. 

Výtvarná umělkyně přezdívaná jako SourGirrrl přišla s tím, že ji Manson opakovaně svazoval a znásilňoval. Nutil ji brát návykové látky a jednou měl údajně trvat na tom, že spolu uzavřou pokrevní pakt skrze dlaně rozřezané od skleněných střepů. SourGirrrl zároveň uvádí, že se v té době jednou pokusila o sebevraždu. 

Modelka Sarah McNeillyová šla do vztahu s charismatickým a vtipným Mansonem, dokonalým přítelem. Její život se ale podle jejího tvrzení změnil v noční můru. Na Instagram napsala, že s ní Manson hodil o zeď a u toho vyhrožoval, že jí hlavu rozmlátí baseballovou pálkou. 

Modelka Ashley Lidnsay Morganová tvrdí, že jí Manson odpíral jídlo, pití i spánek. Také ji měl nutit, aby mu kupovala a nosila upomínkové předměty z období nacistického Německa. Trestal ji za každé chování, které se mu nelíbilo. 

Všechny ženy shodně uvedly, že jim vztah s hudebníkem zničil psychiku. Trpí posttraumatickými stresovými poruchami, depresemi a nočními můrami. 

Konečná, Marilyne

Kvůli nařčením přerušilo s Marilynem Mansonem spolupráci hudební vydavatelství Loma Vista Records, které vydalo i hudebníkovo poslední album We Are Chaos. Vydavatelství o tom informovalo prostřednictvím sociální sítě Twitter. 

„Loma Vista s okamžitou platností zanechává od jakékoliv budoucí propagace současné desky Marilyna Mansona. S přihlédnutím k situaci jsme se též rozhodli, že s ním nebudeme v budoucnu dále spolupracovat,“ píše vydavatelství v příspěvku. 

Americká televize Starz oznámila, že Mansona vystřihne z chystaného dílu seriálu Američtí bohové na motivy díla Neila Gaimana.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!