Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Na další díly Černého zrcadla by diváci neměli žaludek. Svět je teď dostatečně děsivý, říká tvůrce seriálu

Kultura

  5:00
LONDÝN - Kdo potřebuje další řadu děsivého technologického seriálu Černé zrcadlo (Black Mirror), když je zatím rok 2020 pořádně strašidelný sám o sobě? Charlie Brooker, tvůrce oceňovaného seriálu, v rozhovoru s Radio Times oznámil, že se nová série nechystá. „Diváci by na to neměli žaludek,“ myslí si.

Seriál Černé zrcadlo (2011-). Tvůrce: Charlie Brooker. foto: NETFLIX

„Myslím si, že by diváci teď neměli žaludek na příběhy o rozpadající se společnosti, takže se určitě nic nového nechystá,“ prohlásil v rozhovoru Brooker. 

Seriál Černé zrcadlo (2011-). Tvůrce: Charlie Brooker.
Epizoda USS Callister si dělala legraci i ze seriálu StarTrek. Seriál Černé...

Také oznámil, že pracuje na dalších projektech, které nemají s katastrofami ani dystopickou budoucností nic společného. „Chtěl bych si oprášit své komediální dovednosti, takže píšu komické scénáře. Takové, co zvládnou rozesmát i mě samotného,“ dodal. 

Je pravdou, že uprostřed požárů v Austrálii, koronavirové pandemie a naposledy invazí zabijáckých sršňů mandarínských je těžké přijít s něčím opravdu děsivým. Podle populárního internetového vtipu jsme všichni právě teď účinkujícími v jedné opravdu vypečené epizodě Černého zrcadla. 

Charlie Brooker je i tak pro mnohé vizionářem, protože řada věcí, které v minulých sériích předpověděl, se opravdu stala. „Charlie Brooker má asi křišťálovou kouli. Všechno, co napsal, v ní musel vidět,“ okomentovala situaci herečka Sinead Matthewsová. V první sérii z roku 2011 byly například představeny kontaktní čočky s vestavěnou kamerou. Právě takové čočky v roce 2018 oznámila společnost Samsung.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.