Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Svezou se Živí mrtví na popularitě Stranger Things? Nový seriál má proti nemrtvým postavit partu dětí

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Sága Živí mrtví (The Walking Dead) se hlásí s druhým vedlejším seriálem, jehož natáčení právě probíhá. Proti nemrtvým se po vzoru populárních Stranger Things postaví parta dětí. Zatím nepojmenované dílo by mělo mít premiéru příští rok na jaře.

Soutěž Miss Zombie 2018. Seriál Živí mrtví: Počátek konce. foto: AMC

Vše začíná padajícím letadlem. Na jeho palubě jsou ti, kteří letí na školní výlet. Tedy letěli. Teď musí přežít ve světě, který zamořily krveláčné zombie. Seriál se má údajně zaměřit hlavně na dvě postavy, dívky, které musí v tomto nesnadném prostředí dospět. Ústřední premisa do určité míry připomíná známý román Pán much spisovatele Williama Goldinga. 

Nemrtvý chodec ze seriálu Živí mrtví: Počátek konce.
Seriál Živí mrtví (The Walking Dead).

V minulých dnech začalo natáčení v americkém státě Virginie, kam si filmaři navozili části letadla. Alespoň několik dílů seriálu podle dostupných informací natočí Jordan Vogt-Roberts (Králova léta, Kong: Ostrov lebek). O scénář se postará Scott M. Gimple, autor původního seriálu Živí mrtví

Chceme náš příběh vyprávět ještě velmi dlouho, říkají producenti Živých mrtvých

Živí mrtví už jeden vedlejší seriál (takzvaný spin-off) mají. Dílko Živí mrtví: Počátek konce (Fear the Walking Dead) sleduje jinou skupinu postav než původní seriál v rámci jejich pouti postapokalyptickou Amerikou. V současné době běží pátá řada tohoto seriálu.