Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Svízelné sociální situace. Fotografka Kateřina Sýsová se chce ve společnosti cítit jako doma

Kultura

  9:52
PRAHA - Úzkostné stavy a emoční problémy, s tím bojuje téměř polovina populace. Jak ale vypadá něco takového zachycené na fotografiích?

Kateřina Sýsová - Angst. Výstava fotografií. foto: Kateřina Sýsová

Všechno se zdá být v pořádku. Kam ale zmizelo všechno to sebevědomí? Mám strach někam jít, zatímco se ostatní pohybují dopředu. Iracionální úzkostné stavy a emocionální problémy v různých sociálních situacích jsou extrémně svazující a nedovolují se chovat přirozeně a uvolněně. Cítit se mezi lidmi trošku doma - s tím má problém skoro 40 % populace. Může pomoct fotka?

Kateřina Sýsová - Angst. Výstava fotografií.
Kateřina Sýsová - Angst. Výstava fotografií.

Kateřina Sýsová (SÝSA) studuje na Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě, kromě toho vystudovala žurnalistiku na FSV UK. Ve své tvorbě se věnuje inscenovaným autoportrétům.V souboru Angst, který prezentuje na výstavě, zpracovává svou sociální fobii. V hravých autoportrétech ztvárňuje pocity, které souvisejí s nedostatkem sebevědomí a úzkostnými stavy. Nepříjemná až kýčovitá vizualita poskytuje divákovi prostor pro zamyšlení nad pocity souvisejícími s emočními problémy v každodenních sociálních situacích. Přestože autorčin soubor řeší vážná témata, zachovává si humornou notu, nadhled a sebeironii.

Kateřina Sýsová (SÝSA) - Angst
10. 3.  – 15. 5. 2019
Mama Coffee
Vodičkova 6, Praha

Vernisáž proběhne 13. března od 18:00

Kateřina Sýsová - Angst. Výstava fotografií.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!