Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Punks not dead. Syn manažera Sex Pistols spálil sbírku v hodnotě 320 milionů

Kultura

  20:06
LONDÝN - Syn manažera punkové skupiny Sex Pistols Malcolma McLarena a módní návrhářky Vivienne Westwoodové Joe Corré v sobotu v Londýně spálil sbírku punkových memorabilií v hodnotě pěti až deseti milionů liber (160 až 320 milionů Kč). Vyjádřil tak protest proti zařazení punku mezi hlavní a uctívané hudební proudy.

Vznícení památek na punkovou kapelu Corré sledoval na palubě lodi na řece Temži ve středu Londýna. foto: APČTK

Vznícení památek na punkovou kapelu Corré sledoval na palubě lodi na řece Temži ve středu Londýna. K akci přistoupil 40 let od okamžiku, kdy kapela Sex Pistols vydala singl Anarchy in the U.K., který se považuje za mezník v dějinách punku v Británii.

„Punk nikdy, nikdy neměl být nostalgický,“ řekl Corré. Nenávratně tak zmizelo množství dobových oděvů, včetně kožených kalhot, sepraných džínsů a triček s provokativními kresbami.

Skupina Sex Pistols vznikla v Londýně v roce 1975. Ačkoli existovala pouze...

V březnu Corré prohlásil, že „místo toho, aby punk byl hnutím změny, stal se jakýmsi muzejním kouskem či uctívaným počinem“.

Skupina Sex Pistols vznikla v Londýně v roce 1975. Ačkoli existovala pouze necelé tři roky, stala se ikonou punkové vzpoury mladých.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...