Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Tarantinova novinka bude hit. Snímek Tenkrát v Hollywoodu rozdrtil kasovní odhady expertů

Kultura

  17:00
Dobová akční podívaná s Leonardem DiCapriem a Bradem Pittem utržila za první víkend (opening week) v amerických kinech 40 milionů dolarů. To je o deset milionů více, než předpovídali experti. Tarantino sice nestačil na Lvího krále, ale podle prvních čísel je patrné, že Tenkrát v Hollywoodu bude kasovním hitem. Snímek má navíc nejlepší start v kinech v rámci všech režisérových filmů. Do českých kin film zavítá 15. srpna.

Leonardo DiCaprio jako herec Rick Dalton. Snímek Tenkrát v Hollywoodu (2019). Režie: Quentin Tarantino. foto: SPE

Tarantino překonal vlastní rekord. Nejúspěšnější start mezi jeho filmy mělo mlácení „nácků“ v podobě filmu Hanebný pancharti (2009). Film si za první víkend odnesl z amerických kin 38 milionů dolarů.

Cliff Booth (Brad Pitt) a Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Foto z natáčení...
Margot Robbieová jako Sharon Tateová. Foto z natáčení snímku Once Upon a Time...

Pro snímek, který měl rozpočet 90 milionů dolarů, je takovýto výdělek za tři dny z jednoho jediného trhu obrovským úspěchem. Nic na tom nezkazil ani fakt, že v počtu návštěvnosti skončil film až druhý za Lvím králem, který si z americký kin odnesl 75,5 milionů dolarů. 

Lesk a bída Hollywoodu

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) je dohasínající hvězda westernových seriálů, pro kterou už moderní doba roku 1969 nemá místo. Ta nejlepšího kamaráda má svého vlastního kaskadérského dvojníka Cliffa Bootha (Brad Pitt). „Oba se neúspěšně snaží prosadit v Hollywoodu, který již nepoznávají. Ale Rick má velmi slavnou sousedku Sharon Tateovou, která se již záhy stane obětí síleného vraždícího kultu. 

Snímek výborně hodnotí diváci i kritika.  „Tohle je zcela jistě Tarantinův nejosobnější film. Z každého záběru cítíte ten efekt, jaký musely mít vraždy Mansonova kultu na šestiletého Quentina Tarantina, který tou dobou žil právě v Los Angeles,“ napsal Jordan Ruimy, editor webu Worldofreel.com.

quentin tarantino

Americký režisér, scenárista a herec. Nějaký čas se živil tím, že uváděl hosty v jednom z amerických pornokin. Na svém režijním kontě má dvanáct filmů. Obdržel dva Oscary - jeden za scénář ke snímku Pulp Fiction - historky z podsvětí (1999) a druhý za scénář k filmu Nespoutaný Django (2012).

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...