Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Tenkrát v Hollywoodu bylo ticho. Tarantino vyzval premiérové diváky k mlčení o jeho novém filmu

Kultura

  11:00
CANNES/HOLLYWOOD/LOS ANGELES - Americký režisér Quentin Tarantino vyzval všechny, kdo v úterý na festivalu v Cannes uvidí ve světové premiéře jeho nový snímek Tenkrát v Hollywoodu, aby jeho obsah nezveřejňovali. V otevřeném dopise podle agentury AFP napsal, že další diváci si zaslouží stejný zážitek z filmu jako ti premiéroví.

Quentin Tarantino na Zlatých glóbech. foto: AP

O zápletce snímku, který se odehrává v Los Angeles koncem 60. let a byl natočen podle skutečných událostí, se ví jen velmi málo. Hlavními postavami jsou bývalá televizní hvězda Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér a nejlepší přítel Cliff Booth (Brad Pitt), kteří se snaží najít si své místo v měnícím se filmovém průmyslu.

Cliff Booth (Brad Pitt) a Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Foto z natáčení...
Margot Robbieová jako Sharon Tateová. Foto z natáčení snímku Once Upon a Time...

Vraždící kult už se třese. Tarantino stihl dokončit svůj nový film, bude uveden v Cannes

Margot Robbieová pak hraje v bezmála tříhodinovém snímku těhotnou herečku Sharon Tateovou, manželku režiséra Romana Polanského, kterou bestiálně zavraždila skupina kolem Charlese Mansona.

Podobnou výzvu kritikům i divákům adresoval také jihokorejský režisér Pong Čun-ho, jehož film Kisaengčchung (Parazit) bude v hlavní soutěžní sekci představen rovněž v úterý.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...