Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jeden z nejlepších kytaristů světa Thurston Moore zahraje v říjnu v Praze

Kultura

  16:30
Zakladatel, zpěvák a kytarista kultovních Sonic Youth Thurston Moore se po pěti letech vrátí do pražského Lucerna Music Baru, aby zde 26.října, společně se svou kapelou, představil nové album Spirit Counsel.

Thurston Moore foto: D Smack U

Nové album vyjde 20. září na Mooreově vlastním labelu Daydream Library Series ve formátu boxu s třemi cédéčky. Bude obsahovat nahrávky pořízené v letech 2018 a 2019 včetně epických skladeb jako Alice Moki Jayne, 8 Spring Street anebo Galaxies, což je „symfonické“ dílo, které nahrávalo 12 muzikantů hrajících na dvanáctistrunné elektrické kytary.

Thurston Moore od 80. let, kdy založil Sonic Youth, patří mezi nejvlivnější osobnosti alternativní rockové scény. Se Sonic Youth nadchl celou jednu generaci rockerů a obrátil její pozornost k experimentování. Časopis Rolling Stone ho v roce 2004 zařadil mezi 100 nejlepších kytaristů všech dob.

Moore v současnosti spolupracuje s mnoha významnými umělci a nahrává a vystupuje se svou vlastní kapelou Thurston Moore Group, kterou tvoří Deb Googe, Steve Shelley a James Sedwards. Kapela má už za sebou dvě společná alba: The Best Day (2014) a Rock n Roll Consciousness (2017).

Vstupenky za 490 Kč jsou v prodeji v pokladně a na webu Lucerna Music Baru, na GoOut.cz a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Na místě bude vstupné o stokorunu dražší.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!