Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tom Jones, Sigma i punkoví The Offspring. Letní festivaly nabídnou české i zahraniční hvězdy

Colours of Ostrava

  6:00
Letní hudební festivaly letos opět nabídnou české i zahraniční hvězdy. Přestože si někteří pořadatelé stěžují na narůstající cenu zejména zahraničních interpretů, na festivalech se vedle tuzemské špičky představí známá jména jako britské drum and bassové duo Sigma, britský zpěvák Tom Jones nebo punkoví The Offspring.

Punkoví The Offspring vystoupí na festivalu Rock for People. foto: Reprofoto

Kapela Kryštof bude jednou z hvězd jubilejního 10. ročníku multižánrového festivalu Votvírák, který se 10. až 12. června uskuteční na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích. Votvírák ve své dramaturgii sází na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů. Loni do Milovic dorazilo za dva dny přibližně 75.000 lidí.

Na třetím ročníku hudebního festivalu Aerodrome, který se uskuteční 15. června v pražských Letňanech, vystoupí americká skupina Korn. Kapela nabídne v programu průřez celou svojí dosavadní tvorbou.

Na letošní ročník festivalu taneční hudby Beats for Love, který se uskuteční od 30. června do 2. července v industriálním prostředí Dolních Vítkovic, dorazí britské drum and bassové duo Sigma. Podle pořadatelů jde o největší hvězdu v dosavadní historii akce. Přehlídka se řadí mezi největší ve střední Evropě a loni ji navštívilo přibližně 40.000 návštěvníků.

Na festival Rock for People, který se koná mezi 3. a 5. červencem v hradeckém Festivalparku, se po několika letech vrátí kapely The Offspring a Enter Shikari. Jednou z hvězd 22. ročníku bude také přední britská metalová kapela Bullet for My Valentine. Do Hradce Králové zamíří i pensylvánští punkeři Anti-Flag nebo britští rockeři Turbowolf.

Putovní festival Hrady.cz, který začne 15. července na středočeském Točníku, zatím program neoznámil. Už je však jisté, že na něm vystoupí kapely Kabát a Pražský výběr.

Hvězdy taneční hudby Underworld, francouzský elektronický mág M83, klasici downtempové hudby Thievery Corporation, populární irská čtveřice Kodaline nebo naděje britského indie-rocku The Vaccines rozšiřují program mezinárodního festivalu Colours of Ostrava. Novinkou 15. ročníku festivalu, který se uskuteční od 14. do 17. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic, je mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, mimo jiné za účasti amerického spisovatele Roberta Fulghuma.

Jednou z hlavních hvězd letního festivalu Benátská! v Liberci bude britský zpěvák Tom Jones. Zazpívá své největší hity i skladby z posledních tří alb. Rockový festival Benátská! loni navštívilo 17.000 lidí. Letos se bude ve sportovním areálu ve Vesci od 28. do 31. července. Koncept bude podle pořadatelů podobný jako loni, kdy byl program postavený na českých a slovenských kapelách a doplněný zahraničními hosty. Kromě Jonese by měl vystoupit ještě jeden známý zahraniční umělec, jeho jméno zatím pořadatelé nezveřejnili. Z českých a slovenských kapel vystoupí Mandrage, Divokej Bill, Olympic nebo Tublatanka. Na festivalu poprvé zazpívá Hana Zagorová.

Představitelé tvrdé elektronické muziky a ostrých kytarových riffů londýnští Modestep vystoupí na festivalu Rock for Churchill, který se uskuteční 26. a 27. srpna ve Vroutku. Společně s Modestep se akce například zúčastní Dub FX, Nneka, Dub Inc, Dubioza Kolektiv, Monkey Business, Iné Kafe a další.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!