Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Tomáš Klus a Anna K obhájili vítězství v anketě Žebřík

Kultura

  8:06
PLZEŇ - Zpěvák Tomáš Klus a zpěvačka Anna K obhájili svá loňská prvenství v hlavních kategoriích hudební ankety Žebřík za rok 2013. Skupinou roku se stali Mandrage, nejlepší album podle hlasujících na internetu natočil rapper Vladimir 518 (Idiot). Výsledky ankety v noci na dnešek vyhlásili v areálu Fakulty umění a designu Západočeské univerzity v Plzni.

Tomáš Klus zvítězil v hudební anketě Žebřík. foto: ČTK

"Jsem rád, že se prosadili hlavně ti interpreti, kteří loni natočili povedené nahrávky. Jak vidno, vydání regulérního alba si fanoušci cení stále vysoko a neberou je jen jako pozvánku na koncerty," podotkl v průběhu hlasování ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Loňský vítěz v kategorii skupin Kryštof uspěl v kategorii skladba roku s písní Cesta s hostujícím Tomášem Klusem, lídr Kryštofa Richard Krajčo je jako herec a autor hudby podepsán pod vítězem kategorie film Křídla Vánoc.

V Plzni bylo předáno 27 cen v devíti kategoriích. Bronzovou sošku výtvarníka Václava Česáka si za vítězství v kategorii objev odnesla poprocková kapela z Brna We Are The Moon, akcí roku byl zvolen festival Rock for People a z videoklipů se nejvíce líbilo provokativní dílko Equilibristic Brides od kontroverzních rockerů Hentai Corporation, jehož byť cenzurovaná verze byla smazána z YouTube.

ČTĚTE TAKÉ:

Za "průser roku" opět hlasující považovali událost související s prezidentskou funkcí. Zatímco loni to byla amnestie vyhlášená Václavem Klausem, letos se hlasujícím nelíbí přímo prezident Miloš Zeman.

Show moderovaná Tomášem Hanákem a Bárou Polákovou vedle předávání ocenění mimo jiné nabídla první letošní koncert Tomáše Kluse, vystoupení Vladimira 518 & Idiot live bandu s Matějem Ruppertem a Romanem Holým, i koncerty skupin UDG a A Banquet. Speciální vystoupení přichystal Miro Žbirka, který vedle známých hitů poprvé nabídl koncertní verzi skladby z filmu Fair Play. Kompletní výsledky ankety se nacházejí na www.ireport.cz.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!