Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Toxický mstitel se vrací. V nové verzi kultovní hororové komedie si zahraje ‚Tyrion Lannister‘

Kultura

  16:30
LOS ANGELES - Snímek Toxický mstitel (Toxic Avenger) z roku 1984 byla béčková komedie o titulním superhrdinovi. V nové verzi, kterou právě chystá studio Legendary, by měl hlavní roli ztvárnit herec Peter Dinklage.

To je to, co dělám. Piju a vím, říká Tyrion Lannister (Peter Dinklage). Hra o trůny - šestá série. foto: HBO

Obyčejný a všemi nenáviděný šprt se dostane do kontaktu s toxickým odpadem. Záhy se z něj stane šílená nestvůra, jež je ale obdařená nadlidskou silou. Z Toxického mstitele se stává hrdina amerického zapadákova jménem Tromaville. Vydrží to tak ale nastálo? 

Tyrion Lannister (Peter Dinklage) v troskách Králova přístaviště. Hra o trůny,...
A zase v řetězech: Tyrion Lannister (Peter Dinklage). Hra o trůny, 8. série, 6....

Nízkorozpočtová hororová komedie v roce 1984 odpálila nenápadné studio Troma mezi skupinu kultovních filmařů. Troma na fanoušky nezapomínala - vždy točila řemeslně nepříliš povedené filmy, jenž ale nabízely potřeštěné nápady, kterým se ostatní studia obloukem vyhýbala. Kdo jiný mohl přijít s filmy jako Atomové gymnázium (1986) nebo Noc drůbežích mrtvol (2006)? 

Jejich nejznámější značkou je ale právě Toxický mstitel. Snímek se dočkal i tří pokračování, animovaného seriálu, několika videoher, muzikálu a dokonce i komiksové série od renomovaného gigantu Marvel. 

Režisérem novinky, jež hrdinu vrátí znovu na samotný začátek jeho příběhu, bude Macon Blair (I Don’t Feel at Home in This World Anymore). V hlavní roli se představí Peter Dinklage, který se v poslední době do paměti diváků zapsal jako vychytralý Tyrion Lannister ze seriálového hitu Hra o trůny

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.