Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Třetí série Labyrintu je ještě děsivější. Na majora Remeše čeká i nová parta

Kultura

  18:00
Co se stane člověku, který se odváží postavit samotnému Bohu? Major Michal Remeš (Jiří Langmajer) se postaví náboženskému fanatikovi, který se nebojí své oběti například rozřezat za živa obloukovou pilou. Po boku mu budou stát noví parťáci v podání herců Petra Stacha a Denisy Nesvačilové. Třetí řada populárního kriminálního thrilleru bude mít premiéru na ČT 1 v pondělí 3. září ve 21:00.

Část nové party majora Remeše. Seriál Labyrint, třetí řada (2018). Režie: Jiří Strach. foto: Česká televize

Farář kostela v malé moravské vesničce zažívá pěkně děsivé ráno - na oltáři nalézá mrtvé tělo místního farmáře Františka Pánka, který se z vesnice před několika dny ztratil i se svým synem. Jeho tělo je brutálně zohavené a navíc to vypadá, že ho bestiální vrah doslova přeřízl vejpůl. Pánek byl navíc ve vesnici oblíben a oslavován jako místní hrdina, který dokonce dvakrát přežil zásah bleskem! K vraždě je přizván divákům známý major Remeš, který se tentokrát dočká nových členů svého týmu - pragmatickou Ester (Lenka Vlasáková), cynického Viktora (Petr Stach) a snaživou Báru (Denisa Nesvačilová). Společně vyšetřují s místní policií, kterou vede strážník Jonáš Daniel Švehlík, ale vrah je stále o krok kupředu. Všechny jeho činy mají jeden společný motiv - umučení Ježíšových apoštolů.  

Začalo natáčení třetí série seriálu Labyrint. V hlavní roli opět Langmajer

První díl, který měli novináři možnost shlédnout v pražském kině MAT, naznačil i další dílčí zápletky. Záhadný pan Stolař (Vladimír Kratina) de facto donutí svou ženu Marii (Veronika Freimanová), aby si podřezala žíly a dostala se do blázince. Proč ale? Vyděšená a hluboce věřící paní Stolařová se v blázinci potkává s Adamem (Matyáš Valenta), zdánlivě němým chlapcem, který si neustále jen kreslí jednoduché náčrty stromů a jednoho domu u lese. První díl navíc naznačuje, že Adam ví něco bližšího i o fanatickém vrahovi. I třetí Labyrint tak na svém začátku zamotá do svého klubka hned několik děsivých nitek záhad, aby ho celé mohl před divákem v průběhu sedmi dílů rozplétat. Připravte se bát. 

Až do morku kosti

Seriál Labyrint je v českých vodách průkopníkem kriminálního thrilleru, který je stále oblíbenější hlavně díky rostoucímu trhu s takzvanými severskými detektivkami. Ty se vyznačují hrdiny, kteří mají často své vlastní démony, a vyšetřují u toho vraždy, ze kterých by se slabším povahám mohlo dělat silně nevolno.  Labyrint si ale své diváky dokázal najít bez problému - jednotlivé díly první a druhé řady seriálu sledovalo kolem jednoho milionu diváků u obrazovek a dalších minimálně 400 tisíc na iVysílání. Svůj podíl na úspěchu seriálu mohou mít třeba i výborné herecké výkony, scénář Petra Hudského nebo charakteristická filmařina Jiřího Stracha. Seriál byl nominován na Českého lva za rok 2015.

Komu Miroslav Donutil volá? Seriál Labyrint, třetí řada (2018). Režie: Jiří...
Seriál Labyrint II. Jan Hájek.

K seriálu Labyrint už na novinářských projekcích patří téměř obligátní otázka - kolika mrtvých se diváci dočkají? K tomu ale Jiří Strach odmítl cokoliv prozradit. Pokud se fanoušci dočkají i čtvrté série, tak ale pod taktovkou jiného režiséra. „Věřím, že se má skončit v nejlepším. Myslím si, že je teď třeba si s Labyrintem trochu odpočinout a zase se věnovat chvilku něčemu jinému,“ vyjádřil se k věci Strach. 

LABYRINT III

Režie: Jiří Strach
Scénář: Petr Hudský
Námět: Petr Hudský, David Ziegelbauer
Kamera: Martin Šec
Vedoucí projektu a dramaturgie: David Ziegelbauer
Výkonný producent: Karel Komárek
Hrají: Jiří Langmajer, Lenka Vlasáková, Miroslav Donutil, Petr Stach, Denisa Nesvačilová, Michal Dalecký, David Švehlík, Radek švec, Vladimír Kratina a další.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!