Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Tricky, Sting, Kate Perry i Morricone - koncerty jako tipy na dárek

Kultura

  6:00
PRAHA - V první třetině příštího roku čeká Prahu řada zajímavých koncertů, od alternativy až po vystoupení popových hvězd. Pokud nakoupíte on-line, jsou vstupenky na koncert rychlou a „bezforntovou“ variantou vánočního dárku, ať už vybrete společné vystoupení Paula Simona se Stingem, Gorana Bregoviče, Kate Perry nebo José Gonzálese.

Paul Simon a Sting vyrážejí na společné turné foto: Mark Seliger

3. 1. Glen Miller Orchestra, Obecní dům
Členy Glenn Miller Orchestra vedeného nyní Wilem Saldenem jsou vynikající hudebníci a sólisté, v jejich koncertech nechybí humor a vytříbená elegance. Historie původního tělesa sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se brzy po jeho založení stal hvězdou tehdejší hudby a jeho skladby hrála v té době všechna rádia. Život Glenna Millera skončil ve věku čtyřiceti let při nikdy nevysvětlené letecké nehodě, jeho sláva ale nikdy nevybledla.
od 790,-

23. 1. The Raveonettes, MeetFactory
The Raveonettes jsou dánská rocková hudební skupina, založená v roce 2001 v Kodani. Skupinu tvoří zpěvák a kytarista Sune Rose Wagner a baskytaristka a zpěvačka Sharin Foo. Na jejich druhém albu nazvaném Pretty in Black, které bylo v rodném Dánsku oceněno zlatou deskou, se jako hosté podíleli Maureen Tucker (The Velvet Underground), Ronnie Spector (The Ronettes) a Martin Rev (Suicide).
od 390,-

23. 1. Festival Spectaculare 2015: Sylvain Chauveau + Clarinet Factory + Alan Vitouš + Petr Nikl, kostel U salvátora
Hranice mezi vysokým uměním a popem se rozpouštějí, stejně tak intenzivně se rozmlžuje třeba rozdíl mezi experimentální hudbou, jejími tanečními odnožemi nebo současnými variacemi na klasiku. Ve Francii narozený a v Belgii žijící skladatel Sylvain Chauveau všechny tyhle tendence zosobňuje – největší poprask totiž způsobil v roce 2005, kdy společně se svým kolektivem Ensemble Nocturne oblékl nejznámější hity Depeche Mode do křehkého akustického hávu.
od 280,-

Clarinet Factory

31. 1. Tricky, Lucerna Music bar
Tricky představí v Praze album se svým pravým jménem. “Pojmenováním desky Adrian Thaws říkám, že mě vůbec neznáte,” říká Tricky, když popisuje svou jedenáctou desku. “Tolikrát mě už lidi zkoušeli odhadnout, ale já se s každou novou deskou vydávám úplně jinam.“ Je typické od jedné z nejvíc nepředvídatelných postav v hudebním světě, že první album, které nese jeho rodné jméno, je jedno z jeho nejméně introspektivních alb. Adrian Thaws je barevná poutavá kolekce písniček, které přecházejí od hip hopu k house, od jazzu k blues, od rocku k reggae.
od 574,-

Tricky.

13. 2. Goran Bregovič, Fórum Karlín
Goran Bregović tradiční balkánskou muziku prezentuje naprosto jedinečným způsobem. Kvůli válce se musel s dnes již kultovní kapelou Bijelo Dugme odejít do exilu v Paříži. Od té doby zúročuje veškeré své zkušenosti a pohrává si s tradiční hudbou svým vlastním způsobem. Základem jeho orchestru jsou především trubači, kteří mají v bývalé Jugoslávii roli hudebního doprovodu, především na svatbách a pohřbech.
od 990,-

12. 2. Ennio Morricone, O2 aréna
Jediný hudební skladatel, který obdržel cenu Oscar za celoživotní dílo, se vrací do České republiky. Po úspěchu loňského koncertu, kdy vyprodal O2 arénu v únoru 2014, se po roce opět představí na stejném místě. Tentokrát se ale tento římský rodák přijede do Čech rozloučit. Jedná se totiž o zastávku v rámci jeho posledního turné. vytvořeny. Morricone proslul i díky spojení s režisérem Sergiem Leonem. S tím spolupracoval na filmech Tenkrát na západě, Pro hrst dolarů navíc nebo Hodný, zlý a ošklivý. Filmů, pro které vytvořil hudební podkres je nespočet. Mezi další nezapomenutelné lze řadit filmy Bio Ráj, Legenda o 1900, Mise, Nedotknutelní a mnoho jiných. Kromě Oscara má Morricone ve své sbírce čtyři ceny Grammy, pět cen Bafta nebo dva evropské Oscary EFA. Toho získal naposledy v roce 2013 za hudbu k úspěšnému filmu Nejvyšší nabídka, který se natáčel mimo jiné v Praze.
od 990,-

Zřejmě nikdo neproslavil filmovou hudbu tak jako Ennio Morricone

17. 2.  Queen + Adam Lambert, O2 aréna
Queen a zpěvák Adam Lambert začátkem nového roku vyrazí na rozsáhlé turné po Velké Británii a Evropě. May, Taylor a Lambert se do Evropy vracejí po dvou letech od svého posledního kratšího turné. Čeká je 21 koncertů v 10 evropských státech, turné začne ve Velké Británii a kromě České republiky navštíví mimo jiné i Francii, Nizozemsko, Rakousko, Belgii, Itálii a Dánsko, zakončeno pak bude ve švýcarském Curychu.
od 1450,-

17. 2. Fink, Meet Factory
Britský písničkář Fin Greenall si přesně před třemi lety podmanil pražské publikum během doslova koncertu u nás v MeetFactory. Příští rok, s novou deskou „Hard Believer“ na krku, se vrací na místo činu.
od 390,-

Našel jsem jednodušší cestu, jak dělat hudbu, říká někdejší elektronik Fink

21. 2. Smokie, Lucerna velký sál
Legendární anglická glam rocková skupina, jejíž počátky se datují do roku 1965, kdy na gymnáziu v anglickém městě Bradford vznikla skupina v čele se zpěvákem Chisem Normanem. Kapela několikrát změnila svůj název Yen, Essence, Elizabethans, Smokey, až v polovině 70. let zvoli název Smokie, pod kterým vystupují dodnes.
od 790,-

23. 2. Kate Perry, O2 aréna
Světová superstar Katy Perry vydala loni v říjnu svoje třetí studiové album nazvané PRISM, které debutovalo na prvním místě žebříčku iTunes v 97 zemích. Deska dosáhla nejlepších prodejních výsledků v kariéře zpěvačky. Celkem se titulu prodalo celosvětově víc než 6 milionů kusů během šesti měsíců od jeho vydání. První singl z alba, „Roar“ se stal globálním hitem - umístnil se na první příčce žebříčku iTunes v 96 zemích a zároveň je to zpěvaččin osmý singl, který dosáhl na vrchol americké Billboard Hot 100 Chart.
od 1290,-

 4. 3. José Gonzáles, Lucerna Music Bar
Švéd José González poprvé okouzlil britské posluchače elegantním, ztlumeným, klasicky vybrnkávaným folkově popovým albem Veneer z roku 2005, kterého se prodalo úctyhodných 430 000 kusů jen v Británii. O dva roky později vydává album In Our Nature, další ponor do Joseho vlivů (argentinský folklór, folková tradice šedesátých let v USA a britský pastorální folk pop stejného období). Album se dostalo do UK Top 10 a Top 20.
od 574 Kč

14. 3. Paul Simon + Sting, O2 aréna
Sting a Paul Simon, dva z nejplodnějších a nejvlivnějších světových umělců, se v roce 2015 představí v rámci turné On Stage Together ve vybraných evropských městech. Tito dlouholetí přátelé představili koncept turné „On Stage Together“ poprvé v roce 2013, když vystupovali pro nadaci Robin Hood Foundation. Oba umělci, známí svým širokým žánrovým rozsahem, posouvají hranice populární hudby a i nadále oslovují celé generace fanoušků. Na koncertě zazní přes 30 skladeb, včetně oblíbených hitů jako Boy In The Bubble, Fields of Gold, Driven To Tears, Mother&Child Reunion, Desert Rose, Every Breath You Take, The Boxer, Diamonds On The Soles of Her Shoes a další. Jedná se o jedno z nejvíce oceňovaných a vychvalovaných koncertních turné v roce 2014.
od 990,-

19. 3. Marc Ribot, Palác Akropolis
Americký kytarista, trumpetista a hudební skladatel je doma v mnoha hudebních stylech, včetně experimentální, elektronické i kubánské hudby. Ribot se také proslavil spoluprací s hudebníky jako jsou Tom Waits, Elvis Costello nebo John Zorn. Dále spolupracoval s umělci: David Sylvian, Jack McDuff, Wilson Pickett, The Lounge Lizards, Arto Lindsay,
od 350,-

24. 3. The Notwist, Palác Akropolis
Do Paláce Akropolis se vrací legendární skupina německé nezávislé scény – The Notwist. The Notwist spojují melancholické písničkářství s nejvytříbenější tradicí německé experimentální elektroniky. Členové kapely zanechali otisk také v projektech Lali Puna, Tied & Tickled Trio nebo Ms. John Soda. Do Prahy přijíždějí The Notwist představit své nové album Close To The Glass.
od 490,-

7.4. Dee Dee Bridgewater, Lucerna Velký sál
Hvězdná americká jazzová zpěvačka a držitelka tří Grammy Dee Dee Bridgewater se do České republiky se vrátí s programem k zatím poslední nahrávce Eleanora Fagan (1917-1959): To Billie With Love From Dee Dee, na které vzdává hold jazzové legendě Billie Holiday. “Tímto albem jsem vyjádřila obrovský respekt a obdiv zpěvačce, díky níž jsem se já i další mohly vydat na hudební dráhu,” říká Dee Dee Bridgewater, která ztvárnila roli Billie Holiday v divadelním představení Lady Day uvedeném v Paříži a Londýně v letech 1986 a 1987.
od 890,-

13. 4. Fanfare Ciocarlia, Lucerna Music Bar
Rumunská kapela Fanfare Cioacarlia představuje ve svém žánru tu nejrychlejší kapelu. Skupina pochází z vesnice Zece Prajini („Deset Polí“), která leží na severovýchodním okraji Rumunska, u samých hranic s Moldávií. Rumunsko je díky jazykové spřízněnosti častým cílem návštěvníků z frankofonních zemí – a slovo Fanfare ve jménu skupiny je francouzské označení pro dechovku.
od 350,-

25. 4. Bonnie Tyler, Fórum Karlín
Bonnie Tyler začala kariéru v roce 1970 vítězstvím v pěvecké soutěži. V té době ještě vystupovala se skupinou Bobbie Wayne And The Dixies. V roce 1976 začala spolupracovat s Ronnie Scottem a Steve Wolfem. A spolupráce to vyla velmi úspěšná. Hned druhý singl – Lost In France bodoval jak v evropských, tak v amerických hitparádách, stejně jako jejich další společný megahit z roku 1978 It´s A Heartache. Od té doby jich nahrála nepočítaně, včetně obdivovaného i parodovaného songu Total Eclipse of the Heart. Tento její největší hit doslova trhal žebříčky všech světových hitparád. Singlu písně, kterou Tyler nahrála v roce 1983, se po celém světě prodalo více než devět milionu kopií. Před pražským koncertem vystoupí Tyler ještě v Brně (22. 4. Bobycentrum) a v Ostavě (23 .4.Multifunkční aula Gong).
od 1090,-

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!