Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Trump si svou roli ve filmu vynutil, říká režisér filmu Sám doma 2

Donald Trump ve snímku Sám doma 2 (1992). foto: YouTube

LOS ANGELES - Jedna ze scén filmu Sám doma 2 (Home Alone 2) se natáčela v newyorském Plaza Hotelu a zahrál si v ní i jeho majitel, budoucí americký prezident Donald Trump. Režisér Chris Colombus v rozhovoru nyní prozradil, že Trump vyhrožoval vyhozením filmařů z prostorů hotelu, pokud si ve filmu sám nebude moct zahrát.
  18:00

V památné scéně se Kevin McCallister (Macaulay Culkin) ve vestibulu hotelu ptá na směr muže, který je dnes jednou z nejznámějších osob na světě. „Projdi chodbou a pak se dej vlevo,“ odpovídá chlapci Donald Trump, tehdy podnikatel a vlastník hotelu, ve kterém se scéna odehrávala. 

Donald Trump ve snímku Sám doma 2 (1992).
„Takhle by vypadala nová verze Sám doma,“ zažertoval na Instagramu Herec...

„U většiny lokací v New Yorku prostě něco zaplatíte a můžete natáčet. Takhle jsme oslovili Plaza Hotel, který v té době vlastnil Trump, protože jsme chtěli mít ve filmu jejich vestibul,“ popsal situaci Colombus magazínu Insider

„Trump souhlasil, ale jen pod podmínkou, že si ve filmu sám zahraje. Tak jsme ho tam nechali a když měl snímek premiéru, stala se vážně podivná věc - lidé tleskali, když se na plátně objevil. Celé je to tam vlastně asi jako úlitba divákům. Je ale pravdou, že svou roli si Trump vynutil,“ dodal. 

Ačkoliv je Trumpova rolička v Sám doma 2 jeho nejznámější, zahrál si i v celé řadě jiných filmů a seriálů. Objevil se v sitcomech Fresh Prince, Správná Susan nebo Chůva k pohledání. Dále například v komedii Spiklenci nebo rodinném filmu Malí uličníci

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!