Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

U2 připravují nové album. Hledají 10 důvodů, proč být

Kultura

  17:00
LONDÝN/PRAHA - Irští rockeři U2 pracují na svém 13. studiovém albu, které má pracovní název 10 Reasons To Exist (Deset důvodů k existenci).

Koncert U2 v Berlíně v roce 2009 foto: MAFRA - Lukáš Bíba

Čekání od roku 2009

Zatím posledním studiovým albem U2 je No Line on the Horizon z roku 2009. Po vydání alba následovalo světové turné, které trvalo do roku 2011 a podle amerického hudebního časopisu Billboard bylo nejvýdělečnějším v historii populární hudby.

Britskému listu The Sun informaci o chystaném novém albu U2 sdělil frontman skupiny Bono. Podle něj jsou U2 ve studiu již měsíce a pracují na nové desce.

"Je jim jedno, jestli to bude trvat deset let, nebo jestli se to už nikdy nestane, ale chtějí to udělat pořádně," řekl zpěvák, který prý sám v prosinci ve studiu nebyl kvůli chřipce.

Název nového alba skupiny, která je pohromadě už 36 let, se prý ještě může změnit. Ale zatím mu hudebníci říkají 10 Reasons To Exist (Deset důvodů k existenci), i když prý možných názvů je podle Bona ještě "nejméně šest".

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...