Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Učitelé pod parou. Leonardo DiCaprio chystá vlastní verzi evropského hitu Chlast

Do dna. Dějepisář Martin (Mads Mikkelsen) a jeho studenti. foto: FILM EUROPE

LOS ANGELES - Hollywoodská produkční společnost Appian Way, kterou vlastní herec Leonardo DiCaprio, zakoupila práva na čerstvého držitele Oscara za nejlepší zahraniční film. Populární herec by také mohl ztvárnit hlavní roli.
  12:30

Chlast vypráví o čtyřech životem poměrně unavených středoškolských profesorech, kteří se rozhodnou v praxi otestovat jednu z teorií jistého norského filozofa. Ten tvrdí, že život se lépe žije se stálou hladinou alkoholu v krvi. Ačkoliv se jim dostavuje pocit štěstí a vůle do života, celý pokus začne rychle brát nečekaný směr...

Ve filmovém zpracování z roku 2013 si Gatsbyho zahrál Leonardo DiCaprio.
Leonardo DiCaprio obdržel cenu za nejlepšího herce.

RECENZE: Alkohol není to, co nám schází. Chytrý film Chlast se nespokojuje s černobílým viděním

Film režiséra Thomase Vinterberga je čerstvým držitelem Oscara v kategorii nejlepšího zahraničního snímku. Ačkoliv zatím není jasné, kdo bude americký remake točit, Vintenberg to nebude. „Teď je to v rukou toho nejlepšího herce, jakého můžete sehnat,“ vzkázal fanouškům na sociálních sítích. 

Hlavní roli si v originálu zahrál Mads Mikkelsen a sklidil za to obdiv kritiky. V remaku by ho mohl zastoupit právě DiCaprio, ačkoliv ten zatím nic nepotvrdil. 

Podle serveru Deadline mělo o práva zájem hned několik produkčních společností včetně Nine Storie, kterou vlastní herec Jake Gyllenhaal, i giganta Universal Pictures. 

Chlast na zaoceánské publikum zapůsobil i díky emotivní děkovné řeči režiséra Vitnenberga při přebírání Oscara. Filmař vzpomněl na svou dceru Idu, jež zahynula při autonehodě několik dnů po zahájení natáčení. „To, co se stalo, je zázrak. I ty jsi součást tohoto zázraku, Ido,“ poděkoval Vintenberg. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!