Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Umělci draží oblíbené kousky ze svého ateliéru. Část výtěžku půjde na Motol

Kultura

  16:30
PRAHA - V pražské galerii DSC budou od příštího dne vystavena díla některých českých umělců v rámci projektu #sellmyfavouriteart. Po individuálních prohlídkách je možné díla zakoupit a pomoci v boji s koronavirem.

Lubomír Typlt, Fosforeskující záření, 2016. foto: DSC GALLERY

Projekt #sellmyfavouriteart se zrodil z nápadu umělce Milana Housera. Galerie DSC pak nechala umělce, které zastupujeme a se kterými spolupracuje, aby vybrali jedno dílo ze svého ateliéru, ke kterému mají specifický vztah a je pro ně něčím hodnotné.

Richard Štipl, Bloc Sabbath, 2005.
Josef Bolf, Psí hlava, 2015.

Mnohdy tato díla nebyla v minulosti ani k dostání. Sejde se tak ojedinělý kurátorský výběr děl samotných autorů, jejíchž příběh Vám budou skrze díla vyprávět. Exkluzivně se tak mohou tato díla dostat do soukromých sbírek.

Do dražby jdou desítky děl například od Lubomíra Typlta, Veroniky Holcové, Josefa Bolfa, Jiřího Černického, Milana Housera, Krištofa Kintery, Jiřího Dokoupila, Jana Híska a dalších.

Díla budou vystavena v prostorách DSC Gallery v týdnu od 27. dubna do 3. května 2020 v rámci předaukční výstavy. Prohlídky budou možné pouze individuálně, a to po předchozí telefonické dohodě. Všechna díla s vyvolávací cenou najdete na webu www.dscgallery.com.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!