Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Útěk z Tábora č. 14. Zpověď jediného člověka, který utekl z lágru v KLDR

"Byl jsem zvíře a v člověka se teprve vyvíjím." Tak o sobě mluví Sin Tong-hjok, otrok a politický vězeň, který se narodil v pracovním táboře v Severní Koreji. Jako jedinému se mu podařilo utéct a podle jeho příběhu vyšla česky kniha Útěk z Tábora č. 14.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 8. 2013 2:57
Pravidelná dávka propagandy, blíží se volby

to by tak chybělo

0 0
možnosti

K. Lažnovský

18. 8. 2013 18:03
Tenhle článek čtu už po několikáté.

Jednou na novinky.cz, pak aktualne.cz, Völkischer IDnes Beobachter, teď na lidovkách......

O denním režimu na Guantanámu nebo zostřených výsleších ve věznicích CIA po Evropě se v českých médiích nedočtu nic. Asi jim odtamtud nikdo neutekl.....

0 0
možnosti

18. 8. 2013 18:43
Re: Tenhle článek čtu už po několikáté.

Lažnovský, pokud jste se nic o Guantanámu nikde nedočetl, jak můžete o těch věcech něco vědět? Přání je otcem myšlenky. Myslím, že jsou tam islámští fundamentalisté a vrahové, ale nevím to, stejně jako Vy. Srovnávat Guantanámo s KLDR může jen trouba, neznající komunisty, nebo komunista. Už jen množství koncentráčníků v KLDR (cca 200 000) dokazuje, že srovnávat nelze. Výmluvy komunistů, že Amíci také vězní hodné košiláče je na mentální úrovni nezletilého uličníka, který se brání tím, že Franta také rozbil okno. Jste skutečně směšný.

0 0
možnosti

18. 8. 2013 10:25
Nestačí tato zvěrstva komunistů

k jejich likvidaci nebo chcete čekat až totéž zavedou zde? Většina Židů také nevěřila, že budou ničeni a vidíte byli , chcete dopadnout jako Židé? Komunista čeká na svoji příležitost. Jedině v rezervaci jsou komunisté neškodní, komunistická idea není víra, komunistická idea je vrozená vlastnost, zabít každého, kdo mne nemiluje. Chcete čekat až vás pozabíjí jako pozabíjel Stalin, Hitler aj. své odpůrce?

0 0
možnosti

K. Novák 181

18. 8. 2013 14:07
Re: Nestačí tato zvěrstva komunistů

V KLDR jsou komunisté? To snad ne.Něco jiného je název a něco jiného je jednání.

0 0
možnosti

18. 8. 2013 9:00
A mnohí neveria, že peklo existuje

Ak je to len z polovice pravda o tých táboroch, tak je to škvrna celého ľudstva. Podobne ako boli koncentračné tábory či gulagy.

Nepochybujem o tom, že Rusko, Čína, ale aj USA a EÚ o týchto hrôzach vedia. Ale čo proti nim robia(hlavne Čína a Rusko) ? Nič, dôležité je, že majú v tomto regióne vplyv. A pritom keby chceli, tak to môže zmeniť v priebehu pár mesiacov. Bez ich materiálnej pomoci by sa režim prakticky okamžite zrútil. A celé to zdôvodňujú otrepanou frázou "nezasahovania do vnútorných záležitostí krajiny". Je to rovnaký nezmysel, ako keby som vedel, že v susednom byte sused týra svoju ženu a deti, a nič by som s tým neurobil.

Milujem prírodopisné filmy. A príroda je krutá. Ale to je nič v porovnaní s tým, čo si dokážu navzájom robiť ľudia. Lev chytí a zabije antilopu - ale netrápi ju. Lev občas zabije iného leva pri súboji - ale neurobí si z neho otroka. To "dokážu" len ľudia.

0 0
možnosti

18. 8. 2013 9:35
Re: A mnohí neveria, že peklo existuje

Zkuste ještě popřemýšlet o tom, co by se stalo, kdyby se náhle zhroutil Kimův režim. Přinejmenším by to byla obrovská humanitární katastrofa a obrovský problém pro jih. V nejhorším případě by si začali Severokorejci vyřizovat účty se zbraní v ruce. Tady pomůže jen "evoluce", bez šoků. Je to kruté, odnáší to část obyvatelstva, ale v opačném případě by to odnesli všichni. Navíc, pokud potřebují pomoc, musí zřejmě Severokorejci něco začít sami.

0 0
možnosti