Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Utíkej, Forreste, utíkej! Indové připravují novou verzi oscarového Forresta Gumpa

Kultura

  15:00
BOLLYWOOD - Kultovní, šesti Oscary oceněný snímek Forrest Gump, ve kterém si svou životní roli zahrál herec Tom Hanks, se dočká nové verze (remaku). Nepůjde ale o hollywoodskou produkci - práva od studia Paramount koupil indický herec Aamir Khan pro svou produkční společnost. Bollywood v posledních letech vykazuje zájem o předělávky hollywoodských filmů.

Forrest Gump (Tom Hanks) běží. Snímek Forrest Gump (1994). Režie: Robert Zemeckis. foto: Paramount

Britský Forrest Gump běží pro nemocné děti. Podpořil ho celý svět

Herec Aamir Khan je v současné době jednou z těch největších bollywoodských hvězd. Pro svou produkční společnost od studia Paramount zakoupil práva na příběh, který ho údajně oslovil již jako malého chlapce. Indického Forresta Gumpa si Khan plánuje zahrát sám. Pro roli se chystá shodit 20 kilogramů.

Forrest Gump (Tom Hanks) jako voják ve Vietnamu. Snímek Forrest Gump (1994)....
Forrest Gump

„Vždycky jsem miloval Forresta Gumpa. Je to skvělý příběh o jedné postavě. Bude to příjemný film pro příjemnou podívanou. Užije si ho celá rodina,“ oznámil Khan zakoupení práv novinářům na tiskové konferenci v Bombaji. Dodal, že natáčení má začít již letos v říjnu.

Snímek pod názvem Lal Singh Chadha (jméno hlavního hrdiny, indického Gumpa) dostal na starost režisér Advait Chandhan. Jediný zářez filmového nováčka je snímek Secret superstar z roku 2017.

Nová indická vlna

Bollywood v posledních letech projevuje zvýšený zájem o remaky hollywoodských filmů. V přípravě je nyní třeba nová verze romantického dramatu Hvězdy nám nepřály (2014) režiséra Joshe Boonea.

V roce 2014 zase v Bollywoodu vznikl film Bang Bang!, který byl remakem akční komedie Zatím spolu, zatím živí (2010) s Cameron Diazovou a Tomem Cruisem v hlavních rolích. Snímek Bang Bang! se také mimochodem natáčel i v Praze.

Bollywoodské filmy mají zpravidla něco, na co západní divák není tak úplně zvyklý. Korunují je monumentální hudební čísla, často až kýčovitá výprava a různé dějové odskoky. Bude jistě zajímavé sledovat, jak Indové s nově nabytou licencí naloží.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!