Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

V české hitparádě boduje německý metal. Kluse zatím nesesadil

Kultura

  15:00
Do hitparády rázně vtrhli němečtí metalisté Accept se svým čtrnáctým studiovým albem Blind Rage, které se stalo druhou nejprodávanější nahrávkou minulého týdne v tuzemských hudebních obchodech. V čele žebříčku zůstává Tomáš Klus s deskou Proměnamě. Do první desítky se probojoval i soundtrack k dokumentu o Martě Kubišové Magický hlas rebelky.

Německá kapela Accept na festivalu Masters of Rock foto: ČTK

Na svých stránkách o tom informuje česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Třetí místo patří desce Ivety Bartošové s názvem Iveta naposledy, kterou natočila před čtyřmi lety. Tragicky zemřelá zpěvačka má ještě na devatenáctém místě album Platinum Collection. Na čtvrté místo z jedenáctého poskočilo debutové album Ondřeje Brzobohatého Identity, na páté příčce je stejně jako minulý týden dlouhodobě úspěšná deska Inzerát skupiny Kryštof. Šestá příčka patří Xindlovi X s dvojalbem Čecháček Made, který také udržel pozici z minulého týdne. Na sedmé místo ze třetího klesla deska Ghost Stories od britské kapely Coldplay. Následuje Eric Clapton s přáteli a nahrávkou The Breeze, deváté místo obsadila kompilace kapely Chinaski 20 let v síti a desítku nejprodávanějších nahrávek uzavírá nahrávka Magický hlas rebelky Marty Kubišové, která je soundtrackem ke stejnojmennému dokumentu Olgy Sommerové.

Mezi dvaceti nejprodávanějšími alby je ještě Lana Del Rey s nahrávkou Ultraviolence, Hana Zagorová s deskou Vyznání, The Hunting Party amerických Linkin Park, písničkářka Radůza s albem Gaia, kompilace Nejlepší písničky pro děti všech dob, album Vteřiny křehké Jiřího Pavlici a souboru Hradišťan, kompilace skupiny Kabát Suma Sumárum - Best Of (25.výročí) + DVD, britská metalová legenda Judas Priest se svým albem Redeemer Of Souls a Michal Hrůza s projektem Den. Autor je stále hospitalizován po brutálním napadení v ostravské Stodolní ulici.

TOP 10 nejprodávanějších alb minulého týdne

1. Tomáš Klus - Proměnamě
2. Accept - Blind Rage
3. Iveta Bartošová - Iveta naposledy
4. Ondřej Brzobohatý - Identity
5. Kryštof - Inzerát
6. Xindl X - Čecháček Made
7. Coldplay - Ghost Stories
8. Eric Clapton & Friends - The Breeze
9. Chinaski - 20 let v síti
10. Marta Kubišová - Magický hlas rebelky

Oficiální žebříček 100 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka IFPI každý týden na základě hlášení vybraných prodejen.

Autoři: ,