Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

V hlavních rolích pejsci. V novém filmu Gump si ale zahráli i Polívka s Holubovou

Snímek Gump - pes, který naučil lidi žít (2020). Režie: F. A. Brabec. foto: BIOSCOP

PRAHA - Padla poslední klapka psího snímku Gump. Dokáže psí tulák změnit život všech kolem sebe? Snímek vznikl na motivy spisovatele Filipa Rožka. Premiéra je naplánovaná na 3. prosince.
  14:00

„Kdo četl knížku tak ví, že Gump je takový psí tulák. Film bude stejně jako kniha vyprávěn jeho očima. Gumpa přivedl Filip Rožek jako vyplašené štěňátko, a k němu jsem do filmu obsadil hlavně lidi, které dobře znám a jsou mi blízcí. Například Karel Roden bude hrát zvěrolékaře,“ popsal režisér snímku F. A. Brabec (Kytice, Bolero).

Snímek Gump - pes, který naučil lidi žít (2020). Režie: F. A. Brabec.
Snímek Gump - pes, který naučil lidi žít (2020). Režie: F. A. Brabec.

„Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě,“ dodal. 

V dalších rolích se představí i Ivana Chýlková, Jana Plodková, Richard Krajčo, Patricie Pagáčová, Marek Taclík, Zbigniew Czendlik, Hana Holišová, Olga Lounová, Karin Krajčo Babinská, Nela Boudová, Anna Šulcová

Kromě psa Gumpa si ve filmu zahrají psi z útulků nebo množíren. Většina z nich má za sebou pohnutý příběh. Film bude mít oproti knížce jiný konec, takže i čtenářům bude nabídnuto něco nového.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...