Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

V Liberci budou natáčet dánský seriál. Hraje v něm i herec ze Sexu ve městě a Městečka Twin Peaks

Kultura

  13:59
LIBEREC - V Liberci se bude v příštím týdnu natáčet dánský seriál z doby II. světové války o korunní princezně Märthy, která utíká napříč Evropou před nacisty. Jednu z hlavních rolí ztvární americký herec Kyle MacLachlan. V pátek o tom informovala mluvčí radnice Jana Kodymová. „Televizní diváci ho mohou znát se seriálů Městečko Twin Peaks, Zoufalé manželky nebo Sex ve městě,“ dodala.

Herec Kyle MacLachlan v seriálu Městečko Twin peaks. foto: Showtime Networks

Natáčení omezí parkování v horním centru, na náměstí Dr. E. Beneše. „Od 26. do 29. března nebude možné zaparkovat před budovou divadla F. X. Šaldy a před budovou hlavní pošty,“ uvedla Kodymová. Dánský filmový štáb využije pro natáčení seriálu Atlantic Crossing kromě náměstí také historickou budovu radnice, hlavní vlakové nádraží, železniční stanici Horní Růžodol a Liebiegův palác.

Liberec se v posledních letech stal oblíbenou destinací pro filmaře. Výrazný podíl na tom má filmová kancelář města, která funguje od roku 2015. Filmařům pomáhá hlavně s výběrem vhodných lokací či v koordinaci natáčení. Od doby svého vzniku se podílela na bezmála 30 projektech. Největší finanční přínos pro město mělo natáčení filmu Spider-Man: Daleko od domova. Podle odhadu radnice filmaři ve městě utratili zhruba 30 milionů korun za pronájem míst, za služby, ubytování a komparz.

Statisty pro natáčení hledají i dánští filmaři. „Chybějí hladce oholení muži s výškou do 180 centimetrů, bez náušnic a viditelného tetování. Ženy štíhlé postavy, s nebarvenými vlasy, alespoň po ramena, popřípadě s přirozeně barvenými vlasy. I ženy musí být bez viditelného tetování a piercingu,“ uvedla mluvčí radnice. Bližší informace lze podle ní získat na telefonním čísle 606 224 266.

Kyle MacLachlan v seriálu Zoufalé manželky.
Herec Kyle MacLachlan v seriálu Sex ve městě.
Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...