Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

V Ostravě vystoupí operní pěvec Adam Plachetka, ale bez diváků

Ve Státní opeře v Praze se 30. dubna 2020 konala generální zkouška koncertu s názvem Ve zpěvu hledejme úlevu..., který podpoří krizovou Linku seniorů provozovanou neziskovou organizací Elpida. Na snímku Adam Plachetka. foto:  Tomáš Krist, MAFRA

OSTRAVA - V Ostravě koncem listopadu vystoupí operní pěvec a sólista Metropolitní opery v New Yorku Adam Plachetka. Koncert, který byl připraven jako součást náhradního podzimního programu zrušeného Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka, bude s ohledem na současná vládní opatření bez diváků. Přenášen bude v živém přenosu na webu i facebookových stránkách festivalu. Lidé, kteří si už koupili vstupenky, je mohou vracet.
  16:00

„Velmi mě těší, že se festivalu Leoše Janáčka povedlo, navzdory všemu, domluvit alespoň přenos a záznam našeho koncertu. Pochopitelně bychom raději hráli pro živé publikum, ale v současné době bude malým zázrakem i odehrání programu pro kamery a rozhlasový záznam. Věřím, že všechno vyjde a těším se na viděnou a slyšenou z Ostravy,“ řekl Adam Plachetka.

Adam Plachetka a Kateřina Kněžíková na Střeše Lucerny.
Adam Plachetka a Kateřina Kněžíková na Střeše Lucerny.

Vystoupí za doprovodu Czech Ensemble Baroque. „Poodkryje v Evangelickém Kristově kostele v Ostravě 29. listopadu tajemství legendy o vztahu dvou rivalů Mozarta a Salieriho,“ uvedla mluvčí. Přenos mohou zájemci sledovat zdarma.

Festival na podzim připravil sérii několika koncertů. V září se uskutečnily dva. Listopadová část zahrnovala sedm vystoupení. Konat se měla na různých místech Moravskoslezského kraje od 17. do 29. listopadu. On-line přenos pořadatelé chystají jen v případě Plachetkova vystoupení. Ostatní podzimní koncerty ruší.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!