Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

V pokračování Městečka Twin Peaks si zahraje David Duchovny i Monica Bellucciová

Kultura

  6:00
LOS ANGELES - Americká televizní stanice Showtime odhalila, kdo bude hrát v nových dílech kultovního dramatického seriálu režiséra Davida Lynche Městečko Twin Peaks. V pokračování se vrátí například David Duchovny a už dříve bylo oznámeno, že speciálního agenta FBI Dalea Coopera opět ztělesní Kyle MacLachlan. Herecký tým posílí například Monica Bellucciová, Jim Belushi, Naomi Wattsová, Jeremy Davies a Ashley Juddová.

David Duchovny jako transsexuální agent/ka Denise Bryson/ová. foto: Reprofoto

Zatímco návrat Kylea MacLachlana byl oznámen už před časem, nyní americká kabelová televize zveřejnila seznam všech 217 účinkujících. Vyplynulo, že z původní sestavy se k pokračování znovu připojí například David Duchovny, Alicia Witt nebo David Patrick Kelly, kteří všichni měli v seriálu malé role. Vrátí se také Harry Dean Stanton, který se objevil v kinoverzi Twin Peaks: Fire Walk with Me.

Nová série se bude odehrávat 25 poté, co skončila poslední série, a nebude zahrnovat původní obsazení některých hlavních rolí, jako byly například herečky Lara Flynn Boyle (hráda Donnu Haywardovou) nebo Piper Laurie (hrála Catherine Martellovou).

David Duchovny si zahrál ve třech spizodách transgender agenta Denise Brysona.

Vrátit by se měla Sheryl Lee (Laura Palmerová) i Sherilyn Fenn (Audrey Horneová). Objeví se také nové postavy, které si zahrají Naomi Watts, Tom Sizemore, Jessica Szohr, Amanda Seyfried, Matthew Lillard, Balthazar Getty, Hailey Gates, Ernie Hudson, Ashley Judd a David Koechner, a také hudebníci Eddie Vedder a Trent Reznor.

Kyle MacLachlan (vpravo) jako Agent Cooper s hereckými kolegy. Twin Peaks, 1990.

Jeden z nejoblíbenějších seriálů 90. let sledoval vyšetřování vraždy středoškolské královny. Vysílala jej televize ABC. Nové díly, připravované už od roku 2014, by se na obrazovce měly objevit v roce 2017. Zpoždění je podle časopisu Variety dáno spory televize a režiséra Lynche.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!