Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

V pražské Botanické zahradě bude strašit Stráchnivec

Kultura

  14:17
PRAHA - Jaká dobrodružství čekají na dívku a chlapce, které jejich rodiče vzali s sebou na expedici na Borneo? To se malí čtenáři dozví v knížce Jak se straší Stráchnivec spisovatelky Terazy Meravé. Její knižní debut pokřtí v pražské Botanické zahradě Na Slupi jazzová legenda Jana Koubková.

Knížka Jak se straší Stráchnivec děti zavede do pralesa. foto: Lidovky.cz

Dobrodružná knížka Jak se straší Stráchnivec se soustředí na děti věku od 8 do 13 let, oslovit může však i jejich rodiče. "Kniha Terezy Meravé je čtivým generačním příběhem, který by mohl malé čtenáře zaujmout. Mají taková vyprávění totiž rádi," říká spisovatel a patron knihy Arnošt Goldflam.

Příběh o tom, že svět není černobílý a od dobra ke zlu je blíž, než se zdá, se odehrává napůl ve skutečném a napůl ve fantazijním světě. Hrdinové knížky Vivien a Tommy se o letních prázdninách potkají uprostřed bornejského pralesa. Jejich rodiče jsou totiž vědečtí nadšenci a odjeli na Borneo na přírodovědeckou expedici.

Jana Koubková - jazzmanka a moderátorka

Dobrodružství se před dětmi začne rýsovat v okamžiku, kdy se jejich rodiče vydají na výpravu do pralesa a svěří je na hlídání domorodé ženě. Shoda náhod způsobí, že si zanedlouho budou muset poradit uprostřed pralesa sami. To by snad ani nebylo tak obtížné, kdyby nemusely bojovat s neviditelným nepřítelem, který je se zlověstným šustěním a syčením pozoruje. Děti se ocitnou ve smrtelném nebezpečí.

Knížku doprovodil ilustracemi Lukáš Fibrich, jehož práci mohou děti znát z časopisu ABC. Křest proběhne v tropickém prostředí pražské Botanické zahrady Na Slupi ve čtvrtek o šesté večerní.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!