Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V rádiích na výročí revoluce v 17:11 zazní Modlitba pro Martu v podání Marty Kubišové

V českých rádiích zazní 17. listopadu na výročí sametové revoluce ve stejnou chvíli - symbolicky v 17:11 - píseň Modlitba pro Martu v podání Marty Kubišové, která zazněla i na demonstraci před 30 lety v Praze. V tiskové zprávě to oznámila platforma Festival svobody, která spojuje občanské iniciativy pořádající akce k letošnímu 30. výročí revoluce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A97l43e71š 95N68o61v60á62k

7. 11. 2019 12:14

není to výročí revoluce, ale výročí předání moci. říkal to Pithart...:o)

0 0
možnosti
Foto

Za pár dní to bude již 30 let, kdy občané Československa vyjádřili svůj postoj k politické situaci a hromadně se postavili za svá občanská a politická práva. Zacinkali klíči starému režimu na odchod a vítali znovuobnovenou demokracii. Po 30 letech ale opět zažíváme snahy o podkopávání občanské společnosti, dehonestaci demokratických institucí, překrucování historie a pošlapávání naší Ústavy. Myslím si, že je stále potřeba vyjadřovat nespokojenost, pokud vláda činí kroky, se kterými nesouhlasíme. Zacinkejme klíči podruhé! Ukažme vládě, co si o ní myslíme, a pošleme jí jasný vzkaz skrze symbol klíče. Naší demokracie si musíme vážit, proto je důležité našim představitelům neustále připomínat, že nám není lhostejná budoucnost naší země.

0 0
možnosti
Foto

Už se to blíží. Co budeme požadovat na Letné? Milí a vzácní přátelé, proč má smysl přijet na Letnou? Třicet let po sametové revoluci nemáme moc důvodů k optimismu. Justice i veřejnoprávní média jsou v ohrožení, preference vládní firmy jsou víceméně stabilní a prezident nerespektující Ústavu slibuje premiérovi v obrovském střetu zájmů prezidentskou milost, bude-li to třeba. To je realita. O kolik potemnělejší by však celý ten obrázek byl, kdyby tu zároveň nebyl jasný a nadějný vzkaz zaplněné Letné: těch, kterým to není jedno, je dost. Statisíce lidí jsou ochotny postavit se společně na obranu demokracie a vyslat mocným důrazný vzkaz: jsme tady a musí se s námi počítat!

Proto v sobotu 16. listopadu společně zaplníme největší veřejné prostranství v České republice. Nepůjde jen o velkou sešlost podobně naladěných lidí, ale zazní zde velice důležité požadavky.

0 0
možnosti
AP

Zpěvačka výborná, píseň na úrovni, ale text pouhé sci fi.

0 0
možnosti

Tak dneska tu Modlitbu budou vyhrávat všechna rádia - ale kdo ví, kdo a kdy ji zahrál poprvé v Československém rozhlase v listopadu 1989, ve chvíli, kdy ještě nic nebylo jasné?

0 0
možnosti
AN

A89l55e64š 77N41o14v55á63k

6. 11. 2019 19:06

Následovat bude hymna v podání Karla Gotta a Karla Kryla.

0 0
možnosti