Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Válečné drama Dunkerk je již třetí týden v čele tuzemských žebříčků návštěvnosti

Kultura

  15:22
PRAHA - Již třetí týden je v čele návštěvnosti tuzemských kin válečné drama Christophera Nolana Dunkerk. Celková návštěvnost filmu o evakuaci obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží u Dunkerku na jaře 1940 je téměř 158 000 diváků. Uvádí to na svém webu Unie filmových distributorů.

Snímek Dunkerk (2017). Život nebo smrt. foto: Warner Bros.

Pořadí se oproti minulému týdnu nezměnilo ani na dalších místech. Na druhém místě je animovaný film Já, padouch 3, který za šest pět týdnů v českých kinech vidělo přes 477 000 diváků; o víkendu jich přibylo přes 19 000. Necelých 10 000 víkendových diváků udrželo na třetí příčce akční krimi komedii Baby Driver.

Celková návštěvnost filmu o evakuaci obklíčených francouzských, britských a...
Snímek Dunkerk (2017). Záchrana je zatím v nedohlednu.

Akční sci-fi film režiséra a scenáristy Luca Bessona Valerian a město tisíce planet, s rozpočtem 180 milionů dolarů nejdražší projekt evropské kinematografie, je i po uplynulém víkendu čtvrtý. Na kontě má celkem bezmála 67 000 diváků.

RECENZE: Nolanův Dunkerk je frontální atak na diváka. Sluší mu obří plátno

Na pátém místě do žebříčku vstoupil film Atomic Blonde: Bez lítosti. Snímek, v němž je Charlize Theronová jako agentka MI6 vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy, zatím přilákal 7000 diváků.

Z českých filmů je v první dvacítce na 16. místě komedie Špunti na vodě, jejíž tržby se již přiblížily k hranici 36 milionů korun. Vítěz karlovarského festivalu Křižáček je po prvním týdnu promítání na 17. příčce.

Ve čtvrtek vstoupí do tuzemských kin americká animovaná komedie Emoji ve filmu a thriller Annabelle 2: Zrození zla, který je pokračováním úspěšného hororu z roku 2014 Annabelle.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR o uplynulém víkendu:

  • 1. Dunkerk
  • 2. Já, padouch 3
  • 3. Baby Driver
  • 4. Valerian a město tisíce planet
  • 5. Atomic Blonde: Bez lítosti

Zdroj: Unie filmových distributorů

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!