Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Válečný epos podle Remarqua. Netflix chystá adaptaci románu Na západní frontě klid

Zábavná gigant Netflix pro sebe získal práva na adaptaci slavného válečného románu Na západní frontě klid. Postavu vojáka Paula Bäumera si zahraje španělský herec Daniel Brühl (Rivalové, Hanebný pancharti). Zatím není jasné, kdy bude mít snímek plánovanou premiéru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Vzhledem k současné politice Netflixu předpokládám aspoň 30% obsazení černých herců, 15% homosexuálů a nebinárních osob. Pokud se bude chtít adaptace bezesporu skvostu světové literatury navíc ucházet o ceny, měla by mít jednu z hlavních rolí důležitou pro děj žena, která nebude vzorem stereotypů. Moc bych si přál, aby moje ironie vyšla mimo a natočila se kvalitní výpověď o IWW a nebyla jen akční podívanou.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že by stálo za to, převést na filmová plátna také Remarquovy Tři kamarády, o jejichž zfilmování, aspoň mně není nic známo. Osobně bych takovému projektu předvídal větší divácký a komerční úspěch, než třetímu remarku Na západní frontě klid...

0 0
možnosti
JN

Daniel je nemecky herec. Co ti redaktori umi, asi nic

0 0
možnosti
MM

No, taky mě to trklo, tak jsem se raději kouknul (což zabralo asi tři vteřiny) a opravdu španělsko-německý a podle místa působení tedy spíše to druhé, ale i tak jste se projevil moc hezky, gratuluju.

0 0
možnosti