Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Věčná láska z Titanicu. Ruka Kate Winsletové zůstala na skle auta i po dvaceti letech

Kultura

  16:00
TITANIC - Režisér James Cameron sdílel na sociální síti Twitter snímek skla auta, ve kterém se odehrávala ikonická milostná scéna mezi Jackem (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winsletová). Otisk ruky je na skle patrný i po více než dvaceti letech.

Titanic - Leonardo DiCaprio a Kate Winsletová foto: Reprofoto

Jedna z nejikoničtějších scén romantického blockbusteru Titanic se odehrává paradoxně ne přímo na palubě lodi, ale v autě. V momentu největší vášně přitiskla Rose v podání Kate Winsletové ruku na zadní sklo auta, kde zůstal viditelný obtisk. Ten je na voze, nyní uzavřeném v hollywoodských skladech, viditelný i po více než dvaceti letech, neboť Titanic měl premiéru v roce 1998. Snímek otisku sdílel na sociální síti Twitter sám režisér James Cameron. Jen připojil, že je potřeba se „pořádně podívat“.

26.února 2019 v 00:43, příspěvek archivován: 27.února 2019 v 11:10

Over 20 years later, the infamous @TitanicMovie handprint is still there – look closely. https://t.co/xN19iHw5cI

V Titaniku je mnoho ikonických scén, na které odkazují jiné scény a seriály. Mimo auta je takovou slavnou scénou i ta, kde Jack drží Rose na přídi lodě.

Snímek Titanic zpracovává katastrofu stejnojmenné lodě v roce 1912. S rozpočtem 200 milionů dolarů stále patří mezi jeden z nejnákladnějších filmů v historii. Vyplatilo se - je totiž také se svými více než 2 miliardami dolarů celosvětově druhým nejvýdělečnějším filmem. Úspěšnější už byl jen snímek Avatar z roku 2009 (mimochodem také „dítko“ Jamese Camerona). Film kromě diváků ocenili i kritici - odnesl si úctyhodných 11 Oscarů.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...