Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Velociraptorům padla poslední klapka. Jurský svět 2 je hotový

Kultura

  18:00
Režisér J. A. Bayona na svém Twitteru potvrdil, že filmaři dokončili natáčení snímku Jurassic World: Fallen Kingdom (Jurský svět: Padlé království). To naváže na úspěšnou jedničku a vrátí se do něj i postava dobře známá z původní trilogie.

Jurský park 3D foto: Cinemart

Jurský svět boří rekordy: za první víkend vydělal nejvíc peněz v historii

„Jurský Svět: Padlé království má hotovo! Bylo to skvělé dobrodružství,“ napsal režisér Juan Antonio Bayona (Sirotčinec, Volání netvora: příběh života) na svůj Twitter. Druhý díl naváže na veleúspěšnou jedničku z roku 2015 - ta celosvětově vydělala 1,67 miliardy dolarů a to vše při rozpočtu „pouhých“ 150 milionů dolarů. Bayona na dvojce úzce spolupracoval s Colinem Trevorrowem, režisérem prvního dílu. V hlavních rolích se vrací Chris Pratt a Bryce Dallas Howardová. Dvojka ale sází také na nostalgii - Jeff Goldblum si znovu zahraje již téměř legendární postavu doktora Iana Malcolma známého z původní trilogie Jurského parku.

Natáčet se oficiálně začalo 24. února letošního roku. Filmaři si jako filmové kulisy vybrali Londýn a Havaj. Colin Trevorrow si Bayonovu práci na dvojce nemůže vynachválit a svěřil se, že dvojka bude ještě lepší než jednička. Padlé království navíc prý více zabrouzdalo do vod hororu a napětí. S tím má Bayona již dobré zkušenosti - v roce 2007 natočil kritiky i diváky dobře přijímaný horor Sirotčinec.

Z filmu Jurský svět.
Z filmu Jurský svět.

Trailer na snímek budou moct fanoušci vidět snad již brzy. Jedno je ale už teď jisté - návrat na ostrov Isla Nublar nebude procházka růžovým sadem.