Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Fantastická zvířata slibují skvělou show. Ukáží Grindelwaldovy vize i Flamela

Kultura

  8:32
SAN DIEGO - Comic-Con v San Diegu nemohl než potěšit fanoušky Mloka Scamandera a jeho fantastických zvířat. Přinesl totiž zcela strhující trailer plný (staro)nových postav, zvířat i střípků, které odhalují historii kouzelnického světa zas o něco víc.

Promo plakát na snímek Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny. Johnny Depp jako Grindelwald stojí úplně v pravo. foto: Warner Bros.

Některé scény, které nový trailer odhalil, připomínají příběh Harryho Pottera. Stejně jako jsme mohli ve třetím díle vidět, čeho se brýlatý kouzelník nejvíce obává, i Fantastická zvířata nám ukazují hodinu Obrany proti černé magii, během níž studenti procvičují kouzlo Ridiculus. Mloka Scamandera však na rozdíl od Harryho černokněžníci netrápí. Největší strach má totiž z nudné kancelářské práce.

VIDEO: Další Fantastická zvířata. Jude Law se představí jako Brumbál

Přesto je zajímavé, že hodinu vede právě mladý Albus Brumbál, i když je o něm všeobecně známo, že vyučoval přeměňování. Jude Law, představitel mladého Brumbála, však v rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedl, že Brumbál přeměňování „v této fázi” nevyučoval.

Mladý Mlok Scamander.

Druhou takovou scénou, při níž si fanoušci kouzelnického světa, nemohou než nevybavit Harryho první ročník, je závěrečná scéna traileru, kde se Jakob Kowalski seznamuje s alchymistou Nicolasem Flamelem. „Jste duch?” ptá se ve snímku Jakob bílého muže. „Nikoli, jsem naživu, ale jsem alchymista a tudíž nesmrtelný,” odpovídá mu Nicolas Flamel, který má na svědomí kámen mudrců.

Nicolas Flamel.

Kromě Jakoba Kowalskiho se ve snímku opět objeví postavy sester Goldsteinových a samozřejmě Gellert Grindelwald.

„Magie kvete pouze ve vzácných duších. Přesto se musíme ukrývat ve stínu. Ale staré způsoby nám už neslouží,” říká Grindelwald patrně ke svým příznivcům. Z uvedené scény je tedy zřejmé, že ačkoli Grindelwald skončil na konci prvního dílu v poutech, příliš dlouho mu na rukou nezůstaly.

Z traileru se také dozvídáme, že Grindelwald měl vizi o tom, že bude vládnout kouzelnickému světu. Záběry také prozrazují, že tato vize mohla mít co dočinění s Credencem, jenž se objevil v prvním díle jako obscurus.

„Nemůžu bojovat s Grindelwaldem, musíš to být ty,” říká v traileru Brumbál Mloku Scamanderovi.

Fanouškům také nemohl uniknout záběr na zrcadlo z Erisedu, v němž Brumbál vidí Grindelwalda, bezovou hůlku, která patří mezi tzv. relikvie smrti i samotný znak, jenž tři kouzelnické předměty představují.

Jude Law v roli Albuse Brumbála.
Fantastická zvířata a kde je najít

Mezi nové postavy, které se v připravovaném snímku objeví bude patřit především Mlokův bratr a válečný hrdina Theseus a Leta Lestrangeová, o níž je z prvního dílu známo, že byla Mlokovou láskou v Bradavicích.

„Nikdy jsi nepotkal netvora, kterého bys nedokázal milovat,” říká Leta v traileru.

Vedle hromady postav film pochopitelně nabídne i řadu fantastických zvířat, včetně již známého hrabáka. Novinkou jsou však obří kočky s velkýma safírovýma očima.

Nová fantastická zvířata.

Režie se ujal David Yates, stejně jako v případě předchozího snímku Fantastická zvířata a kde je najít. V USA je naplánována premiéra snímku na 18. listopadu 2018.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!