Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: Gingerhead projeli letní Prahu na běžkách

Gingerhead foto: Jan Nožička

Skupina Gingerhead, si počkala na vánoční atmosféru, aby překvapila fanoušky zbrusu novým videoklipem Tancuj tam a zase zpátky. Parta herců se nebála obout běžky v létě a užít si tak nevídaný výlet po našem hlavním městě za doprovodu dynamického projevu kapely a její zpěvačky Elišky Pekárek Flakové.
  15:10

Gingerhead tím oznamují, že na hudební scéně se právě rodí jejich debutové album, jehož první singl Tancuj tam a zase zpátky společně s videoklipem právě vychází. Autorem hudby a textu je kytarista Luboš Moravec a hlavní aktéři klipu jsou Pan Václav Jelínek a Adam Jarchovký z tělesa Bratři v tricku.

Kytarista Maťo Mišík našel v archívu svého kamaráda Jakuba Duška jedinečný materiál s hereckým duem Bratři v tricku, který původně vznikl jen jako pársekundová upoutávka na jejich představení Běžkařská odysea na jednom festivalu. „Hned bylo jasné, že to nesmí zapadnout a říká si to o použití v nějakém videoklipu. A když jsme s Gingerhead přemýšleli o prvním klipu k chystané desce, bylo jasno. Vybrala se nejvhodnější píseň a bylo,“ vysvětluje Maťo.

Videoklip je první vlaštovkou chystaného debutového alba, které vyjde v únoru 2020. Kapela se ho rozhodla natočit s pomocí crowdfundingu po čtyřech letech existence, dvou EP a několika singlech. Oproti předešlým nahrávkám bude nové album kompletně v češtině.

Gingerhead je uskupení zkušených hudebníků, kteří v minulosti hráli například z kapelách Tata Bojs, Walk Choc Ice nebo Ivan Král Band. Svým debutovým singlem Holy Ground obsadili první příčky několika předních českých hitparád. Stylově připomínají např. P!nk, Paramore nebo Red Hot Chili Peppers. Na konci roku 2017 kapela zabodovala v soutěži Skutečná liga, kdy v celkovém hodnocení obsadila druhé místo. Frontmanka kapely Eliška Pekárek Flaková ve stejné soutěži získala nejvyšší ocenění v kategorii Zpěvačka roku.

Autor: