Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: Herecká dvojice Brigita & Štěpán vydává první singl chystaného alba

Brigita & Štěpán foto: Tranzistor

Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček jsou dva mladí umělci, kteří spolu už bezmála osm let tvoří pop-folkovou dvojici, která nyní chystá své debutové album u společnosti Tranzistor. První videoklip k písni Pokojná zem má premiéru exkluzivně na portálu Lidovky.cz.
  14:00

Brigitu mohou diváci znát z nedávno uvedeného filmu Bábovky, seriálů První republika, Bez vědomí nebo aktuálního seriálu Božena Němcová. Štěpán Klouček účinkoval v divadlech Hybernia a Na prádle, hrál ve filmu Muzikál aneb cesty ke štěstí, vystupuje také s kapelou Bizarre band.

Inspirací na začátku jejich společné cesty byla tvorba Zuzany Navarové, Vlasty Redla a dalších písničkářů, kteří vyváženě pracují jak s melodií, tak s textem. To se odráží nejen v jejich autorském přístupu, který stojí na barevných obrazech a osobních příbězích, ale i v propracovaných aranžmá a dvojhlasech.

Nyní představují videoklip k písni Pokojná zem, na kterém se podílel režisér Rudolf Havlík (Bábovky, Po čem muži touží...) a kameraman Václav Tlapák (Bábovky, Pohádky pro Emu). „Rádi bychom v tomto čase hudebně obohatili naše posluchače. Píseň Pokojná zem podává zprávu, že ať se děje, co se děje, vždy je něco vyššího, co se o nás stará,“ popisuje Brigita.

Dvojice Brigita & Štěpán v roce 2014 vydala EP Korálky, na kterém se podílel například zpěvák Ondřej Ruml, následoval singl Lístky z kopretin. Aktuálně dokončuje debutové album s názvem ...a co bude teď?, které vyjde letos na jaře na labelu Tranzistor.

Na chystané novince se podílí řada předních českých hudebníků. Pianista Albert Romannuti, známý svým projektem Bert & Friends nebo z působení u zpěvačky Katarzie, kytarista první dámy české country Věry Martinové Jakub Juránek a rytmika Michal Daněk a Ondřej Hauser, kterou můžeme vídat pravidelně v Show Jana Krause, Prago Union a v mnoha dalších projektech.

Autor: