Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: Nauzea Orchestra a její utopický skanzen v klipu Ministryně

Nauzea Orchestra (klip Ministryně) foto: Nauzea Orchestra

Nauzea Orchestra ohlásila vydání další desky Láska. Pátou řadovku naplnila kapela devíti písněmi a její texty jsou komplet v češtině. Po singlu Maso přichází Nauzea Orchestra s klipem ke skladbě Ministryně. Klip vznikl ve spolupráci s Matějem Vejdělkem a Lidovky.cz ho uvádějí v exkluzivní premiéře.
  10:00

„Že budeme dělat ryze českou desku jsme věděli hned po dokončení té minulé, kde už čeština převažuje a kde jsme se přesvědčili, že je tato cesta pro nás schůdná. Nemůžu teď ale říct, že se k někdejší němčině nebo angličtině zase někdy nevrátíme. Ten komfort, tak trochu se v tom cizím jazyce schovat, může zase chybět,“ odpovídá Ondřej Švandrlík na otázku, proč kapela na novince vsadila na rodný jazyk.

Kromě autorských najdeme na nové desce i text Williama Blakea, a dokonce i biblický text Šalamounovy Písně písní: „Z těch asi třiceti krátkých básní jsem vybral určité fragmenty a vznikla z toho k naší radosti tahle krásně, úlisně perverzní záležitost. Nakonec i vlastně nakopla směr a podstrčila nápad přibrat do kapely smyčce,“ vysvětluje okouzlení Švandrlík. Oproti předchozím nahrávkám se kapela rozrostla o dva nové členy, houslistku Annu Štěpánovou a violoncellistu Františka Kroupu.

Nové album Láska vychází symbolicky 1. května na domovském labelu Červený kůň. Kapela desku opět nahrála ve studiu Jámor u Ondřeje Ježka, etablovaného spolupracovníka kapely, u nějž vznikl už předchozí titul Štěstí. V premiéře se čtyři písně z nové desky představily na jevišti Divadla v Celetné při online pořadu divadelního režiséra Filipa Nuckollse.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!