Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: November 2nd se vracejí po osmi letech svou nejdivočejší skladbou

November 2nd foto: Michal Léhar

Česká kytarová kapela November 2nd se po osmileté hibernaci, kdy se její členové věnovali jiným projektům, vrací na scénu. Přichází se zbrusu novou skladbou I Feel Love, kterou portál Lidovky.cz uvádí v premiéře.
  10:00

Muzikanti kolem zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové stylově navazují na svoje první album, jehož směs alternativního rocku okouzlila hudební publicisty a české posluchače a které kapele vyneslo nominaci na Anděla a vítězství v anketě Žebřík.

Tentokrát November 2nd navíc zúročují zkušenosti z jiných projektů a svůj jasně rozpoznatelný kapelový zvuk posouvají do estetiky současné kytarové muziky. Novou skladbu I Feel Love hudebníci zvukově vybrousili společně s americkým zvukovým inženýrem Johnem Nettim. Ten se podílel například na posledních albech rockerů Rival Sons nebo bluesmana Buddyho Guye. Novinku November 2nd poprvé naživo představí 12. listopadu v pražském klubu Varšava.

„Během naší pauzy jsme se ve studiu sešli jednou a natočili písničku Love Me Or Leave Me (TX, TN), která bavila jak nás, tak naše fanoušky a udala nám směr, kudy bychom se chtěli ubírat. Nějakou dobu jsme pak hledali zvuk, který by vyšel z našeho oblíbeného retro soundu a přitom nezněl oldschoolově. S tím nám nakonec pomohl John Netti, který něco podobného absolvoval před námi s Rival Sons. Myslím, že jsme to společně trefili úplně přesně,“ popisuje zpěvačka a kytaristka Alexandra Langošová.

Kapela, kde kromě ní hrají ještě kytaristé Roman Helcl a David Babka, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Petr Ptáček, postupně zveřejní ještě tři nové skladby, a teprve poté vydá čtvrté řadové album. Zároveň se hodlá vrátit na pódia klubů a festivalů.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...