Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Služebnice útočí na Gilead. Čtvrtá série Příběhu služebnice představuje ukázku

Kultura

  15:00
GILEAD - Je potřeba přenést boj do samotné srdce říše. Televize Hulu zveřejnila ukázku dlouho očekávaného pokračování seriálu Příběh služebnice (Handmaid´s Tale) na motivy knižního bestselleru Margaret Atwoodové. Nových dílů se fanoušci dočkají již 28. dubna.

Plakát čtvrté série Příběhu služebnice. foto: HULU

June (Elizabeth Mossová) je zpátky v Gileadu. Z bojácné služebné je ale vůdkyně rebelů s cílem zasadit šílenému režimu opravdu tvrdý úder. Čtvrtá série se vrátí k délce deseti dílů, tedy stejnému počtu epizod, jako měla první série. Druhá a třetí série měly po třinácti dílech. 

Podle dostupných informací se nové série bude točit okolo nestabilního Gileadu, který přišel o své děti. Fanoušci se dočkají více velitele Josepha Lawrence (Bradley Whitford) a jeho rozhodnutí stát za kolabujícím režimem. Dále se děj více ponoří do Nickovy (Max Minghella) minulosti.

Nová série bude i režisérským debutem pro Elizabeth Mossovou. Podepíše se pod třetí díl. Mossová už loni zažertovala, že jedinou její překážkou v této úloze bude velmi náročně zvladatelná hlavní herečka.

Ani čtvrtou sérií by příběh neměl končit. Výkonný producent Warren Littelfeld již dříve prohlásil, že stále zbývá odvyprávět velký kus příběhu. „Rozhodně to nevidím na definitivní konec s koncem čtvrté série. Můžu upřímně říct, že končit nehodláme. Rozhodně chceme po celou dobu udržet laťku nasazenou vysoko, chceme, aby fanoušci toužili po pokračování,“ prohlásil.