Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

V Age of Empires II půjde hrát i za Husity, autoři udělali radost fanouškům z Česka

Žižkova kampaň v Age of Empires II. foto: Steam

PRAHA - Do populární strategické videohry Age of Empires II v rámci nového stahovatelného přídavku Dawn of the Dukes (Úsvit knížat) přibudou Češi jako hratelný národ.
  15:00

Češi budou mít jako unikátní jednotky k dispozici ikonické bojové vozy husitů a střelné zbraně v podobě houfnic. Plně namluvená příběhová sada misí se bude točit okolo husitských výpadů. Hlavním hrdinou bude pochopitelně Jan Žižka. 

Hra Age of Empires II, přídavek Dawn of Dukes.
Hra Age of Empires II, přídavek Dawn of Dukes.

Nový přídavek slibuje dva hratelné národy. Kromě Čechů půjde i o Poláky. Každý z národů dostane i vlastní sadu misí pro jednoho hráče. Té se navíc dočká i Litva, která byla do hry uvedená v rámci jednoho z předchozích přídavků. Dosud ale neměla vlastní mise.

Age of Empires II jsou poměrně nezvyklým úkazem. Hra totiž vyšla již v roce 1999, ale dodnes se těší velkému zájmu fanoušků. Stále pro ni vycházejí oficiální rozšíření, ačkoliv má hra už od roku 2005 oficiálního nástupce v podobě hry Age of Empires III. Ta se ale zdaleka takového úspěchu nedočkala. Letos na podzim by pak měl vyjít čtvrtý díl série. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!