Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Všichni královi muži. Filmová série Kingsman se dočká filmu zasazeného na počátek organizace

Kultura

  15:00
LONDÝN - Padnoucí obleky a vybrané chování. Tajná agentura Kingsman ubránila svět už ve dvou filmech. Teď se diváci podívají na její úplný začátek. Premiéry se snímek dočká v únoru 2020.

Eggsy (Taron Egerton) ve filmu Kingsman: Golden Circle. foto: FOX

Když se skupina nejhorších světových zločinců a tyranů spojí, jeden muž musí povstat, aby je zastavil. Tak zní oficiální nástin děje připravovaného filmu ze světa agentury Kingsman. Film s odtajněným názvem The King´s Men by se měl odehrávat někdy na začátku dvacátého století a vysvětlovat vznik celé špiónské agentury plné britských gentlemanů. 

Návrat do radioaktivní zóny. Podívejte se na další filmy a seriály o Černobylu

Do režisérského křesla po dvou původních kingsmanovských filmech znovu usedne Matthew Vaughn (Kick Ass, X-Men: První třída). O scénář se postará Vaughnova častá spolupracovnice Jane Goldmanová. Ta na sebe poslední dobou upozornila hlavně jako tvůrkyně (showrunnerka) seriálu ze světa Hry o trůny. Jinak ale napsala scénář i k původním dvěma Kingsmanům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) a Kick-Ass (2010).

Ve filmu se pochopitelně kvůli zasazení před původní filmy neobjeví Eggsy (Taron Egerton), Galahad (Colin Firth) a Merlin (Mark Strong). Podle dostupných informací ve filmu budou hrát Gemma Artentonová, Daniel Brühl, Harris Dickinson a Rhys Ifans.

Kingsman: Tajná služba (2015), první snímek ze série, byl masivní úspěch u diváků i kritiky. Při rozpočtu 81 milionů dolarů si z kin celosvětově odnesl 414 milionů. Druhému dílu Kingsman: Zlatý kruh (2017) se vedlo o něco hůře - při rozpočtu 104 milionů si jich z kin odnesl „jen“ 411

Fanoušci se každopádně nemusí bát, že by se s Eggsym a Galahadem již nesetkali. Studio Fox má stále v plánu v dohledné době natočit Kingsmana 3. Celý Eggsyho příběh byl totiž od začátku zamýšlen jako celistvá trilogie. Druhý díl navíc představil americkou odnož agentury, takzvané Statesmeny. I ti by se výhledově měli dočkat vlastního filmu.