Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Výběr pro nerozhodného diváka. Netflix v Česku spustil funkci ‚něco přehrát‘

Netflix. foto: Czechcrunch.cz

PRAHA - Streamovací služba Netflix i v Česku spustila funkci, jež si dává za cíl doporučit seriály a filmy nerozhodným divákům na základě algoritmů a předchozího sledování.
  14:00

Průměrný divák stráví podstatnou část svého volného času výběrem toho, co vlastně bude sledovat. Nová funkce Netflixu by mu měla pomoct.

Netflix a funkce „něco přehrát“.
Netflix a funkce „něco přehrát“.

„Někdy se vám prostě nechce nic řešit. Třeba v pátek večer po těžkém dni v práci. Lednička je plná dobrot, ale vy jste bez nápadu. Nebo si chcete něco pustit s dětmi, ale ne a ne se dohodnout, co by to mělo být. Známe to všichni,“ říká v oficiálním vyjádření firmy Cameron Johnson, ředitel pro inovace produktů.

„Proto jsme vymysleli funkci ‚něco přehrát‘, která se výborně hodí vždycky, když si chcete jenom udělat pohodlí a dívat se,“ dodává. Funkci lze v rozhraní Netflixu nalézt na několika různých místech včetně hlavní obrazovky. 

Netflix si kromě úspory času od funkce slibuje i to, že se k divákům dostanou i filmy a seriály, k nimž by se za běžných okolností diváci ani nedostali, případně že by je ani nenapadlo se na ně podívat. 

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...