Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Výlet do Saint Tropez? Tata Bojs se v novém klipu stylizují do legendárních Kraftwerk

Tata Bojs jako Kraftwerk. foto: TATA BOJS

RAHA - Populární česká kapela Tata Bojs vydá v listopadu po dlouhých pěti letech nové album. Jeho druhou vlaštovkou je singl Kraftwerk In Saint Tropez. Kromě netypické angličtiny se klip vyznačuje právě netypickou proměnou v německou legendu.
  16:00

„Samo o sobě je to celkem absurdní téma. Představa, že Kraftwerk se jedou slunit na francouzskou riviéru, zní legračně. A protože máme rádi kontrasty, přišlo nám dobrý udělat tu písničku hodně ‚nekraftwerkovskou‘. Po relativně seriózních Zvonech nám přišla tahle ‚bezstarostná jízda‘ jako ideální kandidát na druhý singl z desky,“komentuje výběr písně frontman Milan Cais.

„Naše cesta byla pozvolná, přirozená. Nemáme ani jeden megahit, který musíme na...
Milan Cais: Tátomam

Text je pro mě taková popkulturní fantazie. Nepíšu v něm ani tak o Kraftwerk samotných, spíše si pohrávám s jejich mýtem. Skoro jako by to byly pohádkové postavy. Ty se v písničce potkávají s dalšími ‚nadpřirozenými‘ hrdiny a popkulturními fenomény. Ten nápad ze mě vypadl automaticky v angličtině. Rozhodně jsme se ale nesnažili znít jako rodilí mluvčí,“ popisuje píseň Mardoša, autor textu. 

„Během jednoho dne máte na chvíli možnost si vyzkoušet, co vás zřejmě čeká za pár let. A nejhorší na tom je, že už to možná ani nebude dlouho trvat,“ komentuje proměnu Cais. „Je to docela věda, když z vás má být děda,“ dodává Mardoša.

Tu Tata Bojs představí naživo svým početným fanouškům v první polovině příštího roku na speciálním turné o deseti zastávkách, včetně výpravné show a křtu v pražském O2 Universum, která je plánována na 31. března 2021.