Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sting zrušil kvůli nemoci vyprodaný koncert ve Slavkově. Na vystoupení mířily tisíce lidí

Kultura

  11:43
SLAVKOV U BRNA - Páteční koncert britského hudebníka Stinga ve Slavkově u Brna se neuskuteční. Zpěvák a mnohonásobný držitel ceny Grammy jej zrušil ze zdravotních důvodů, podobně jako vystoupení v Gentu, Mnichově a Stuttgartu, kde měl hrát ještě před Slavkovem.

Sting foto: Live Nation

Promotéři z agentur Live Nation a Glanc ČTK sdělili, že Sting je v péči lékařů, upřímně lituje zklamání, které svým fanouškům způsobil, omlouvá se za komplikace a děkuje za pochopení. Podle umělcova oficiálního webu se Sting necítí dobře a respektuje doporučení lékařů. Vstupenky na koncert ve Slavkově lze vracet v místě jejich zakoupení od 15. července, peníze dostanou lidé zpět.

Sting a Shaggy vystoupili v pražském Foru Karlín
Britský hudebník Sting (vlevo) a jamajský rapper Shaggy vystoupili 16....

Na páteční koncert mířily tisíce fanoušků, zámecký park byl vyprodaný. Pořadatelé kromě Stinga pozvali také zpěvačku Lenku Novou a Vojtěcha Dyka s B-Side Bandem. Fanoušci na facebooku vyjadřují lítost, přejí Stingovi hlavně zdraví. Další poukazují na to, že mají kvůli koncertu zamluvenou či zaplacenou také dopravu a ubytování. Obávají se storno poplatků za zrušení rezervací. Někteří si myslí, že informaci o zrušení koncertu mohli dostat dříve.

Zklamaní jsou fanoušci ve více zemích. Sting v pondělí na poslední chvíli odřekl vystoupení na jazzovém festivalu v belgickém Gentu. Zrušen byl i dnešní koncert v bavorské metropoli Mnichově a také čtvrteční koncert ve Stuttgartu na jihozápadě Německa, kde minulý týden začal desetidenní festival jazz open.

Sting je momentálně na letním turné s koncertním programem My Songs, založeným na nejslavnějších skladbách sedmašedesátiletého hudebníka. Pořadatelé slibovali dynamickou show, která fanoušky provede celou kariérou Stinga, od působení v kapele The Police na přelomu 70. a 80. let až po velké úspěchy na sólové dráze. Sting je interpretem hitů jako Englishman in New York, Fields of Gold, Every Breath You Take, Roxanne a Message in a Bottle.

Stingův koncert ve Slavkově měla hostit zámecká zahrada. Město plánovalo řadu opatření kvůli dopravě a parkování. „Páteční organizační opatření tedy nebudou nutná, nicméně v sobotu 13. července se připravujeme na podobně velkolepé vystoupení norského dua Marcus a Martinus, kdy očekáváme příjezd 10 tisíc fanoušků zejména teenegerovského věku. Z tohoto důvodu budou ve Slavkově platit dopravní omezení a pořadatel bude v sobotu organizovat odstavná parkoviště na ulicích Bučovická a Křenovická dle původních dohod,“ uvedla ředitelka zámku Slavkov Eva Oubělická.

Sting je v Česku poměrně častým hostem. Předloni hrál na Metronome Festivalu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Loni v listopadu s jamajským rapperem Shaggym bavili, rozezpívali a roztancovali zaplněné pražské Forum Karlín. V minulosti hrál také v Ostravě. Koncert ve Slavkově měl být jeho prvním vystoupením na jižní Moravě.

Autor: