Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vyšel thriller o zmizení malajského letadla, šokoval příbuzné

Kultura

  10:00
Jen tři měsíce po záhadném zmizení malajsijského letadla s 239 lidmi na palubě vydal v Malajsii žijící novozélandský spisovatel s uměleckým jménem Scott Maka thriller nazvaný MH370. Šokoval tím příbuzné cestujících z letadla, podle nichž je vydání knihy tak brzy po tragédii a bez informací o tom, co se vlastně stalo, nevhodné.
Letadlo, ilustrační foto

Letadlo, ilustrační foto foto: Shutterstock

Jak napsal internetový server stuff.co.nz, do knihy Scotta Maky se kriticky pustila především Danica Weeksová, jejíž manžel Paul Weeks byl na palubě pohřešovaného letadla. To zmizelo krátce po startu 8. března z Kuala Lumpuru na trase do Pekingu a zatím se po něm nenašla žádná stopa.

Scott Maka: MH 370

"Bylo by lepší vynaložit úsilí k nalezení pravdy," řekla na adresu spisovatele. "My tím strávíme zbytek života," dodala s tím, že lidé píšící knihy a točící filmy o této záhadě by raději měli počkat, až budou mít všechny informace.

Nedávno už o tragédii vyšla faktografická kniha Flight MH370: The Mystery (Let MH370: Záhada) britského autora Nigela Cawthornea, a chystá se i film na toto téma.

O další knize a chystaném filmu čtěte zde:

Scott Maka novinářům sdělil, že s příbuznými obětí jako s potenciálními čtenáři své knihy nepočítal a nepředpokládal, že by se o ní vůbec dozvěděli. Paní Weeksové adresoval omluvu. "Je mi líto, že reagovala tímto způsobem. Mrzí mě, že ji to rozčílilo," řekl.

Server stuff.co.nz dodal, že se spisovatel rozhodl napsat knihu jen týden po zmizení letadla. V jeho podání se osud letounu točí kolem pasažérky, která se náhodně zaplete do mezinárodní intriky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!